Răzvan Ciobanu a murit. Primul verdict al legiștilor: Designerul era drogat când a decedat! – Surse

Răzvan Ciobanu a murit luni, în a doua zi de Paște. Creatorul de modă și-a găsit sfârșitul într-un accident de circulație petrecut în Săcele, județul Constanța

Update 13: Designerul Răzvan Ciobanu o să fie înmormântat joi la Cimitrul Progresul din Capitală. Trupul neînsuflețit al acestuia urmează să fie adus și depus la capelă, unde cei care l-au cunoscut își pot lua rămas bun de la el. Anunțul a fost făcut marți de Laura Vicol, o apropiată a designerului.

Update 12: Marți, anchetatorii au anunţat că mai mulţi localnici din Săcele, satul unde s-a petrecut tragedia, au adus la sediul poliţiei de acolo mai multe bunuri care cel mai probabil au zburat din maşină în urma impactului. Printre bunuri este şi o Biblie, relatează Stirileprotv.ro.

Update 11: Imagini absolut incredibile de la locul accidentului în care și-a pierdut viața Răzvan Ciobanu. Conform Antena 3, localnicii care au ajuns la fața locului unde polițiștii făceau cercetări au sustras bunurile găsite în mașina cu care designerul și-a pierdut viața. Oamenii au plecat de la fața locului cu alcool, din care nu s-au sfiit să și consume. Localnicii au sustras și o Biblie din autovehiculul grav avariat.

Update 10: Medicii legiști din Constanța ar fi găsit droguri în sângele creatorului de modă Răzvan Ciobanu.  Conform informațiilor obținute pe surse, medicii ar fi găsit substanțe halucinogene în urma necropsiei, scrie știripesurse.ro.

În următoarele trei săptămâni, medicii și anchetatorii vor avea și rezultatele analizelor toxicologice.

Răzvan Ciobanu a fost implicat, alături de Raluca Bădulescu, într-un dosar cu droguri. Cei doi au dat declarații în calitate de martori în dosarul „Stupefiante pentru VIP-uri”. Pe 12 iulie 2018, Ciobanu a fost audiat la DIICOT Ploiești. „Sunt suspectat că aș fi deținut și consumat droguri de mare risc. Mi se pare nedrept. Eu pot demonstra că nu consum”, spunea atunci Răzvan Ciobanu.

Update 9: Trupul neînsufleţit al lui Răzvan Ciobanu va fi ridicat marți de la morgă de rude. Între timp, medicii legişti urmează să stabilească din ce cauze a murit creatorul de modă. Concluziile legiştilor ar putea elucida misterul care planează în jurul decesului designerului. Surse din anturajul specialiștilor citaţi de Libertatea spun că, în acest moment al derulării investigațiilor medicale, medicii legiști au depistat că designerul a suferit o puternică hemoragie la cap.

Update 8: Vica Blochina a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre Răzvan Ciobanu. ”Eu nu am declarat nimic, am văzut tot felul de informații. Eu într-adevăr trebuia să mă întorc acasă. Am plecat spre Constanța și i-am lăsat mașina mea. El nu trebuia să vină la mare, a fost la mine acasă, mi-a făcut câteva ținute.  Mi-a zis că a venit la mare și că abia așteaptă să vină înapoi. Mi-a zis că a venit cu o mașină mare.

I-am spus că plecăm împreună. L-am sunat la 1:00, mi-a spus că nu a gîsit mașină și că nu știe ce să facă. Dacă el mă suna până în ora 18:00 eu veneam cu el. La 20:00 m-a sunat și nu i-am răspuns, i-am dat doar mesaj să vină a doua zi cu mine, de la 21:30 nu a mai dat nimeni de el. Nu a mai vorbit cu nimeni. Răzvan îl aștepta pe prietenul lui să vină la mare să îi dau brățara. Știu că el nu s-a simțit bine la club.

Nu știu ce s-a întâmplat de fapt. Știu că el nu combină anturajele și Răzvan nu bea alcool asta știe toată lumea. El avea planuri de viitor. Trebuia să meargă în Asia Express, a filmat pentru Chefi la Cuțite. În viața lui a băut o singură dată, niște țuică la mine acasă. În rest nimic. Eu cred că a adormit la volan ”, a declarat Vica Blochina.

Update 7: Informație incendiară. Creatorul de modă Răzvan Ciobanu scria un SMS înainte de tragicul accident în care și-a pierdut viața. Informația este o descoperire de ultimă oră a anchetatorilor.

“Inainte de accidentul cumplit Razvan Ciobanu nu era suta la suta atent la drum, in timp ce conducea el trimitand un sms unui prieten. „M-am pierdut in p*&^a mea! Nu stiu unde sunt!” a fost mesajul pe care surse din Politie sustin ca acesta l-ar fi scris dar nu a mai apucat sa-l trimita.

Anchetatorii au gasit pe telefonul lui mesajul si de aici pot trage concluzia ca in timp ce scria textul pe telefon si-a luat pentru mai mult timp ochii de la drum, ceea ce l-a facut sa iasa de pe carosabil si sa se rastoarne cu bolidul si intr-un final sa fie aruncat din masina si sa-si piarda viata” , scrie Ciao.ro.

Update 6: O nouă teorie-bombă despre moartea lui Răzvan Ciobanu a fost făcută publică. Vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție Marian Burlacu susține că ar fi vorbă despre teoria unei infracțiuni de omor.

”Văzând acele imagini, consider că ar fi teoria unei infracțiuni de omor. Având în vedere modul de producere al acestui accident, faptul că acest autoturism a mers 800 de metri în linie dreaptă, apoi ar fi întâlnit o groapă, ar fi deviat. La primul impact cu orice obiect și-ar fi schimbat direcția. E clar că nu ar fi mers drept.

Știu că există informația că ar fi trimis un mesaj text. În acest mod, șoferul nu ar fi putut avea un accident, iar în contextul în care au apărut imaginile, cadavrul nu ar fi ajuns acolo. Faptul că airbagurile s-au declanșat asta înseamnă că victima nu ar fi trebuit să aibă sângerări pe corp”, a declarat Burlacu.

Update 5: ”Apartenenta sa departe de Cristos nu ne permite sa oficiem slujbe de inmormantare. Razvan Ciobanu a declarat in repetate randuri ca nu este fiul lui Dumnezeu si biserica nu-i poate fi alaturi. Cu toate acestea, regretam pierderea lui si speram ca Dumnezeu sa-L ierte pentru pacatele pamantesti”, sustine un preot, potrivit fanatik.ro.

Update 4: Poliția județeană din Constanța intervine în controversele apărute imediat după moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu într-un accident auto petrecut în localitatea Săcele. Oamenii legii resping varianta sinuciderii și subliniază că Ciobanu era singur în mașină.

“Accidentul rutier s-a produs pe DJ 226, la intrare în localitatea Săcele, dinspre orașul Năvodari. Cercetarea la fața locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanță de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuști unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust.

Urmele și mijloacele de probă găsite la fața locului, atât în interiorul, cât și în exteriorul autoturismului, au relevat faptul că, în momentul producerii accidentului, șoferul se afla singur în autoturism. Date suplimentare privind dinamica accidentului și condițiile în care a survenit decesul vor fi stabilite ulterior, în urma efectuării necropsiei și a unei expertize tehnice auto. Necropsia efectuată de medicii legiști va stabili dacă șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Expertiza tehnică auto va fi efectuată pentru a se stabili condițiile tehnice în care s-a produs accidentul și va oferi informații suplimentare privind dinamica accidentului”, se arată în comunicatul IPJ Constanța.

În plus, anchetatorii resping varianta sinuciderii. “Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configurația drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri vehiculată pe rețele de socializare ori canale de informare media nu poate fi luată în calcul la acest moment.

De asemenea, precizăm faptul că, întrucât șoferul a fost găsit în exteriorul autoturismului, concluzia preliminară formulată a fost că acesta nu ar fi purtat centura de siguranță. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca alte informații de interes public nou apărute să vă fie comunicate cu celeritate”, se mai arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Update 3: Polițiștii au găsit în mașină și două cărți de identitate, una a creatorului de modă și una a unui tânăr din Călărași. Anchetatorii au descoperit și faptul că centura de siguranță era prinsă prin spatele scaunului. Răzvan Ciobanu ar fi fost aruncat din mașină prin partea de sus a mașinii, motiv pentru care a și fost găsit în apropierea autoturismului.

“Era plecat de trei zile. Ne-a spus că pleacă la Vâlcea. Ne-a mințit! Acum aflăm că, de fapt, a mers la Sunwaves, pentru că avea la mână o brățară cu însemnele festivalului”, a declarat un membru al familiei lui Răzvan Ciobanu, pentru Cancan.ro.

Update 2: Trupul neînsuflețit al lui Răzvan Ciobanu a fost adus la Morga Cimitirului Central din Constanța, în vederea efectuării necropsiei. După finalizarea autopsiei, dar și a anchetei realizate de polițiști, se vor stabili cu exactitate cauzele producerii decesului, dar și a accidentului tragic, scrie spynews.ro.

Update: Detalii cutremurătoare despre accidentul în care designerul Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața. Paramedicii sosiți la fața locului au fost șocați de cum l-au găsit pe creatorul de modă. Răzvan Ciobanu a fost găsit decedat, lângă mașină, întins pe spate, cu mâinile împreunate, ca și cum s-ar fi rugat, potrivit Libertatea.

„Accident rutier grav, la ieșire din localitatea Săcele spre Năvodari, DN 22 B, autoaccidentare, pe fondul neadaptării vitezei, un bărbat de 43 de ani, a condus un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a acroșat copaci dintr-un stufăriș. Conducătorul auto a fost găsit decedat”, a transmis un oficial IPJ. În autoturism s-ar mai fi găsit un act de identitate, însă în interiorul mașinii se afla doar șoferul, Răzvan Ciobanu, 43 de ani, care a fost găsit decedat de către echipajul de ambulanță sosit la fața locului. 

Știre inițială

Răzvan Ciobanu era singur în mașină și ar fi pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un copac. Din păcate, medicii nu au putut face nimic. Polițiștii au ajuns la fața locului și fac cercetări. Din primele informații, se pare că Răzvan Ciobanu circula cu viteză mare. Răzvan Ciobanu avea 43 de ani.

Răzvan Cioban are prima prezentare la 19 ani. În perioada 16-18 septembrie 2007, participă alături de Irina Schrotter și de alți designeri din întreaga lume la expoziția internațională de design vestimentar The Train, desfăsurată la New York. Colecția primăvară-vară „Rochia”, lansată în 27 ianuarie 2009 care conține 70 de rochii de seară a primit criticii pozitive de la specialiștii în modă. Printre vedetele care au participat s-au numărat: Andreea Raicu, Oana Cuzino, Vali Barbulescu, Dragoș Bucurenci, Mircea Solcanu și alții. Colecția „Preciouss” care gravitează în jurul sexualității a fost lansată în 2009.

Răzvan Ciobanu a fost unul dintre jurații concursului „Bravo, ai stil!”, alături de Iulia Albu, Raluca Bădulescu și Maurice Munteanu în sezonul 1,2 și 3. În ciuda faptului că televiziunea nu făcea parte din pregătirea sa profesională, motivul pentru care a acceptat să facă parte din emisiune a fost faptul că aparține domeniului său și a dorit să participe la un proiect educativ din punct de vedere stilistic.

Sursa foto: facebook, observator