Răzvan Ciobanu se drogase cu cocaină. Ce au dezvăluit testele rapide efectuate la necropsia designerului

Una dintre etapele anchetei în cazul morții lui Răzvan Ciobanu a fost testarea antidrog post-mortem pentru a se afla dacă designerul consumase substanțe interzise.

Aparatul performant folosit în cazul acestuia, se afla în dotarea polițiștilor rutieri, dar și a ofițerilor din structurile de crimă organizată. Acesta a evidențiat prezența cocainei în organismul lui Răzvan Ciobanu, scrie Libertatea. Testele rapide efectuate din saliva designerului vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sângele recoltat de la victimă.
 
La scurt timp de la producerea accidentului mortal pe DN 226 Năvodari-Săcele, investigatorii au făcut publică informația că Răzvan Ciobanu consumase stupefiante. Mai exact, s-a spus că testele rapide au scos în evidență prezența a cinci substanțe interzise. Surse judiciare au dezvăluit pentru Libertatea că Răzvan Ciobanu consumase cocaină, drog descoperit în organismul său în urma testării salivei sale prelevată cu ajutorul unui aparat programat să detecteze opt tipuri de stupefiante și de medicamente.
 
”E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanțe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy și canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanșă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidențiat prezența cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar și în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea.

Sursa foto: facebook