RAZVAN COTOVELEA: Doua CONCERNE INTERNATIONALE vor veni in Romania si vor crea 4.500 de LOCURI DE MUNCA

Doua CONCERNE INTERNATIONALE vor veni in Romania fapt care va conduce la crearea unui numar de 4.500 de LOCURI DE MUNCA, a anuntat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, care, insa, nu a oferit detalii suplimentare pe acest subiect.

“Avem un mare CONCERN INTERNATIONAL ce va veni in Romania si va deschide 3.000 de LOCURI DE MUNCA. De asemenea, avem un al doilea mare CONCERN INTERNATIONAL care va veni de peste Ocean si va crea alte 1.500 de LOCURI DE MUNCA. Nu va pot oferi detalii suplimentare, deocamdata, pe acest subiect. Ce pot sa va spun este ca vom stimula acest sector pentru a aloca fonduri pentru proiecte extrem de importante in formarea profesionala”, a spus Cotovelea.

Ministrul pentru Societatea Informationala a precizat, totodata, ca parteneriatul public-privat reprezinta cheia privind oportunitatile in sectorul IT&C.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu este suficient sa atragem investitorii straini, trebuie sa-i facem sa si ramana

“Agenda Digitala 2020 este un document extrem de important, iar indiferent ce se intampla cu noi, trebuie sa existe predictibilitate. Nu cred ca este menirea noastra de a face politici publice doar de dragul de a face ceva. Romania a semnat un document important cu Comisia Europeana la finele lunii august. Domeniul IT&C se preteaza mult mai bine decat alte domenii la parteneriat public-privat. Romania a primit de la Uniunea Europeana cele mai putine fonduri in acest exercitiu financiar pe cap de locuitor. Acest paradox este o realitate si ne face sa gasim noi oportunitati. Trebuie sa gasim parteneriate public-private, astfel incat sa avem aceasta implementare de proiecte. Un accent deosebit il vom pune pe dezvoltarea clusterelor si vom acorda o atentie deosebita modului in care acestea vor fi finantate. Cred ca anul 2015 este anul de gratie al domeniului IT&C”, a declarat RAZVAN COTOVELEA, citat de Agerpres.

Agenda Digitala pentru Romania 2020, document care s-a aflat in consultare publica pana pe data de 31 iulie 2014, arata ca investitiile totale in sectorul Tehnologiei Informatiei si a Comunicatiilor (TIC) vor ajunge la aproximativ 2,4 miliarde de euro in Romania, pana in anul 2020, iar impactul pozitiv in Produsul Intern Brut (PIB) va fi de 13 la suta. Obiectivele-cheie de performanta ale Agendei Digitale impun eforturi cumulate ale tarilor europene in vederea indeplinirii obiectivelor asumate de Comisia Europeana.

Citeste si: Investitiile straine in Romania au scazut cu 10,3% in primul semestru din 2014

Domeniile avute in vedere sunt: e-Guvernare, Interoperabilitate, Securitate Cibernetica, Cloud Computing, Open Data, Big Data si Media Sociale; TIC in Educatie, Sanatate, Cultura si eInclusion; e-Commerce, Cercetare, Dezvoltare si Inovare in TIC; Broadband si Servicii de Infrastructura Digitala. De altfel, in cazul ultimului domeniu vizat se asigura incluziunea sociala si permite beneficii in toate celelalte domenii de actiune.

Impactul direct si indirect asupra economiei, calculat in conformitate cu bunele practici in alte tari europene care au facut investitii similare poate fi tradus intr-o crestere a PIB de 13 la suta, cresterea cu 11 la suta a numarului de locuri de munca si reducerea costurilor administratiei cu 12 la suta in perioada 2014-2020.

Sursa foto: incont.ro