RAZVAN COTOVELEA: Toți ELEVII din clasa a III-a vor avea din luna martie TABLETE

Insemne speciale pentru elevi

Un numar de 220.000 de ELEVI din mediul rural si urban, care invata in clasa a III-a, vor beneficia de TABLETE printr-un proiect in valoare de 20 de milioane de euro, a anuntat, miercuri, ministrul pentru Societatea Informationala, RAZVAN COTOVELEA.

“Introducerea TABLETELOR in scoli este un proiect la care lucreaza atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul pentru Societatea Informationala. Vrem sa-l finantam din alocarea financiara 2007-2014, dar si sa-l continuam din alocarea pentru 2014-2020. Practic, de la nivelul clasei a II-a, a III-a si a IV-a, absolut totii copiii din Romania vor beneficia de TABLETE. TABLETE care vor avea deja manualele electronice disponibile. De asemenea, vom avea alte aplicatii care vor fi extrem de utile pentru procesul de invatare (…) Acolo unde sunt manualele digitale gata, adica la clasele a II-a si a III-a, putem sa lansam licitatia undeva anul acesta si proiectul sa demareze prin distributia de TABLETE catre copii din martie 2015, imediat dupa ce licitatia se va fi incheiat. Vorbim de copiii atat din urban, cat si din rural. Sunt 220.000 de copii la clasa a III-a care vor utiliza manuale digitale pe acelasi tip de TABLETE”, a explicat Cotovelea.

Potrivit ministrului, elevii din clasele a IV-a vor putea intra in posesia TABLETELOR cel mai probabil catre sfarsitul primului semestru al anului viitor, dar se are in vedere si dotarea cu laptopuri a studentilor cu probleme financiare.

Citeste si: Scolile ar putea fi dotate cu tablete, manuale digitale si catalog electronic

“In proiectul TABLETELOR, va urma clasa a II-a, iar clasa a IV-a dupa ce manualele digitale vor fi gata, si cred ca undeva spre finele semestrului I din 2015. Valoarea proiectului este de 20 de milioane de euro pentru fiecare an de clasa, bani din fonduri europene, plus co-finantare de 15 la suta. Vom continua cu dimensiunea gimnaziala, urmand ca pentru studentii cu probleme financiare sa vedem in ce masura vom putea gasi intelegere din partea Uniunii Europene a replica proiecte de succes din Spania, Portugalia, Grecia. Adica tinerii cu probleme financiare sa beneficieze de laptopuri gratuite”, a spus oficialul, citat de Agerpres.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: Anul viitor ar putea fi introduse MANUALE DIGITALE si pentru clasele III-IV

Sursa foto: adevarul.ro