RAZVAN CUC, ministrul Transporturilor, se lauda cu DOCTORATUL desi a fost EXMATRICULAT

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si-a pastrat pana zilele trecute in CV doctoratul inceput in 2008 la Academia Romana, cu toate ca el a fost exmatriculat in urma cu 4 ani. Dezvaluirea a fost publicata de jurnalistii cotidianului Romania Libera, care au consultat biografia oficiala a lui Razvan Cuc de pe site-ul Camerei Deputatilor, pe site-ul Guvernului neexistand niciun CV.

In biografie, Cuc a mentionat doctoratul inceput in 2008, domeniul de interes fiind “Impactul integrarii in Uniunea Europeana asupra comertului exterior al Romaniei”. Pentru ca a trecut foarte mult timp de atunci si un doctorat trebuie finalizat intr-un anumit numar de ani, jurnalistii de la cotidianul citat au cerut lamuriri. Asa au aflat ca Razvan Cuc a fost exmatriculat inca din 2013.

Mai exact, biroul “Scolii de Studii Avansate a Academiei Romane” a precizat ca dupa doua examene luate in 2009 si 2010 cu calificativul “foarte bine”, Razvan Cuc nu a mai continuat. “Intrucat, pana la data de 25.07.2013, nu s-a mai prezentat pentru sustinerea a doua examene si a doua referate, prevazute in cadrul stagiului de pregatire doctorala si nici nu a mai facut solicitare de prelungire a stagiului, potrivit prevederilor legale in vigoare, pe baza hotararii Sectiei de ‘Stiinte Economice, Juridice si Sociologice’ a Academiei Romane (2370/ 25.07.2013), Biroul Prezidiului Academiei Romane a aprobat cererea Institutului National de Cercetari Economice ‘Costin C. Kiritescu’, ca domnul Cuc Razvan Alexandru sa fie exmatriculat”, se arata in raspunsul oficial primit de RL.

Contactat, Razvan Cuc a explicat: “Dupa anul 2010, proiecte personale si politice nu mi-au mai permis continuarea studiilor doctorale”, precizand si ca dupa acel an nu s-a mai interesat de evolutia studiilor sale. Dupa articolul RL, ministrul si-a corectat CV-ul de pe site-ul Camerei Deputatilor, dar informatiile au ramas pe Internet.

Fost membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Razvan Cuc a trecut la PSD, fiind ales deputat in decembrie anul trecut. Incepand din 1 ianuarie 2017, el a fost numit ministru al Transporturilor in Guvernul Grindeanu, fiind mentinut si in Guvernul Tudose. Mai multi ministri, in frunte cu premierul Mihai Tudose, au probleme cu doctoratele, unii dintre ei fiind suspectati de plagiat.

Sursa foto: realitatea