RAZVAN MIRONESCU a facut o serie de precizari legate de pretul de vanzare al locuintelor din ANL BRANCUSI

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a facut o serie de precizari legate de pretul de vanzare al locuintelor din ansamblul ANL Brancusi din SECTORUL 6 venind astfel in ajutorul cetatenilor care i-au solicitat clarificarea anumitor nelamuriri legate de acest subiect.

RAZVAN MIRONESCU a postat pe pagina sa de Facebook un rezumat al raspunsului primit de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) ca urmare a interpelarii din data de 9 septembrie 2015 referitoare la efectele aplicarii Legii 221 / 2015.

“In legatura cu solicitarile ce mi-au fost adresate de catre cetateni din ansamblul ANL Brancusi , privind pretul de vanzare al acestor locuinte, am primit de la MDRAP raspunsul la intrebarea adresata , raspuns care poate fi consultat integral la adresa http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU SE IMPLICA ACTIV IN SOLUTIONAREA PROBLEMELOR REPREZENTANTILOR INITIATIVEI PRELUNGIREA GHENCEA – DOCUMENT

Pe scurt , concluzia raspunsului ce mi-a fost acordat este :

– indicele compus de dezvoltare sociala a localitatilor atinge valoarea maxima in Bucuresti
– indicatorul PIB/locuitor al regiunii Bucuresti-Ilfov este de peste 2 ori mai mare decat al celorlalte regiuni , si totodata se situeaza peste nivelul mediu al UE .
– Ministerul considera ca prevederile legii 221/2015 privind aprobarea OUG 6/2014 pentru modificare si completarea art. 10 din Legea 152/1998 privind infiintarea ANL sunt in concordanta cu realitatile economice si sociale contemporane , caracterizate de existenta unei economii de piata , neavand caracter discriminator .
– in Decizia 61/11.02.2014 Curtea Constitutionala a decis ca ” situatia diferita in care se afla cetatenii in functie de reglementarea aplicabila potrivit principiului tempus regit actum nu poate fi privita ca o incalcare a dispozitiilor constitutionale care consacra egalitatea in fata legii si a autoritatilor publice , fara privilegii si discriminari .
– principiul general al egalitatii , reglementat de art. 16 din Constitutie se refera la o egalitate juridica formala si nu la o egalitate de conditii .
– valoarea de vanzare a locuintei se calculeaza ca valoarea de inlocuire efectiva pe metrul patrat , multiplicata cu suprafata construita efectiv inclusiv cotele indivize si dimunuata cu valoarea amortizarii calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia . Valoarea de inlocuire pe metrul patrat se stabileste anual prin Ordin al Ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si se publica in Monitorul Oficial , Partea I .

PROMIT DOAR LUCRURI PE CARE SUNT SIGUR CA LE POT REALIZA !”, a notat RAZVAN MIRONESCU pe site-ul de socializare amintit.

Sursa foto: mondo news