RAZVAN MIRONESCU a trimis o serie de interpelari in Parlament in beneficiul CETATENILOR DIN SECTORUL 6

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a trimis zilele acestea, potrivit paginii online a Camerei Deputatilor, trei intrebari adresate unora dintre cele mai importante ministere din GUVERNUL ROMANIEI, respectiv Ministerul Apararii (MApN), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In cadrul acestor interpelari, RAZVAN MIRONESCU solicita rezolvarea unor chestiuni importante pentru bucurestenii, din SECTORUL 6 ale caror interese le reprezinta.

Astfel, intr-o scrisoare adresata Ministrului Apararii MIRCEA DUSA, RAZVAN MIRONESCU cere lamuriri cu privire la un teren aflat pe Str. Sergent Latea George, unde se afla mai multe CONSTRUCTII DEZAFECTATE si TERENURI NEUTILIZATE. In acest sens deputatul liberal transmite mai departe rugamintile CETATENILOR din SECTORUL 6, cerand ca aceste terenuri sa treaca in proprietatea publica a MUNICIPIULUI BUCURESTI si in administratia CONSILIULUI LOCAL (CL) SECTOR 6 pentru a se crea pe teritoriul acestora locuri de joaca pentru copii, spatii de odihna si terenuri de sport.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU A PARTICIPAT LA INAUGURAREA CANTINEI SOCIALE SF. MUCENIC BARNABAS DIN SECTORUL 6

In a doua scrisoare, adresata de aceasta data Ministrului Agriculturii DANIEL CONSTANTIN, deputatul RAZVAN MIRONESCU doreste sa afle situatia SERELOR MILITARI din PRELUNGIREA GHENCEA, pentru care Consiliul Local SECTOR 6 a facut o cerere in 2009 pentru a fi trecuta in proprietatea municipiului BUCURESTI si in administrarea CL SECTOR 6. In acest sens, RAZVAN MIRONESCU reaminteste ministrului ca nu s-a facut niciun demers in acest sens si doreste sa afle pozitia Ministrului cu privire la Serele Militari, mai ales in contextul in care SECTORUL 6 duce lipsa spatiilor de agrement si de odihna, pe fondul cresterii populatiei la aproape 400.000 de locuitori. 

O a treia scrisoare este adresata Ministrului Dezvoltarii Regionale, doamna SEVIL SHHAIDEH. In cadrul acestei interpelari deputatul RAZVAN MIRONESCU aduce in discutie finantarea prioritara pe Axa Prioritara 3.1 la nivelul municipiului Bucuresti din POR 2014-2020. In cadrul acestui program pentru axa prioritara 3 a fost alocata suma 300 de milioane de euro, dintre care 240 de milioane FONDURI NERAMBURSABILE UE si 60 contributie nationala. Pentru municipiul Bucuresti si pentru masura prioritara 3.1 Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladiri publice si in sectorul locuintelor sunt alocati DOAR 120 de milioane de euro.

CITESTE SI: RARES MANESCU A OBTINUT NOI FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA TERMICA DIN SECTORUL 6

Conform unui raport ANRSC, in Bucuresti onectate la SACET 564.440 de apartamente, reprezentand 42,4% din numarul apartamentelor conectate..

Deputatul RAZVAN MIRONESCU considera absolut necorespuzator nivelul finantarii masurii 3.1, in special in municipiul BUCURESTI si solicita doamnei ministru ce masuri concrete va lua pentru realocarea sumelor suplimentare necesare finantarii proiectelor ce se vor depune pe masura 3.1 pentru Bucuresti.

Totodata RAZVAN MIRONESCU aduce in discutie faptul ca lipsa acestei masuri afecteaza negativ peste 1,4 milioane de cetateni, iar lipsa lucrarilor de EFICIENTIZARE ENEGETICA A CLADIRILOR DE LOCUIT se va resfrange negativ si asupra masurilor ce se vor intreprinde pentru reabilitarea SACET (Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica) prin reforma RADET.

Sursa foto: cdep/ facebook RAZVAN HORIA MIRONESCU