RAZVAN MIRONESCU: Asumarea de catre toate fortele politice a Acordului pentru Bucuresti – singura solutie pentru o buna administrare a Capitalei

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU este de parere ca singura solutie pentru o buna administrare a Capitalei in general, si a SECTORULUI 6 in mod special, o reprezinta asumarea de catre toate fortele politice a ACORDULUI PENTRU BUCURESTI lansat de Partidul National Liberal (PNL), se arata intr-un comunicat de presa remis MONDO NEWS

RAZVAN MIRONESCU a subliniat, inca o data, absenta SECTORULUI 6 de pe lista investitiilor majore ale municipalitatii in conditiile in care in ultimii 8 ani in SECTORUL 6 nu s-a efectuat nici o lucrare majora de infrastructura sau macar reabilitari din bugetul PMB. Prin intermediul comunicatului de presa amintit, deputatul liberal a amintit si o serie de proiecte, imperios necesare, pentru SECTORUL 6.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: SORIN OPRESCU A BLOCAT PROIECTELE IMPORTANTE DIN SECTORUL 6

In continuare va prezentam, in varianta integrala, comunicatul de presa al deputatului RAZVAN MIRONESCU

ACORDUL PENTRU BUCURESTENI, lansat de Partidul National Liberal (PNL) reprezinta in fapt viziunea liberala asupra guvernarii responsabile a Municipiului Bucuresti in aceasta perioada de profunda criza financiara si institutionala prin care trece Capitala Romaniei.

Pentru ca ani de-a randul situatia financiara reala a municipalitatii a fost camuflata sub tot felul de tertipuri birocratice de catre functionarii aserviti Primarului General suspendat Sorin Oprescu, iar problemele reale ale institutiilor din subordinea Primariei Generale, RADET, RATB, POLITIE LOCALA, au fost desconsiderate sau tratate cu superficialitate de acelasi edil de trista amintire, avem acum imaginea reala a unei capitale europene cu mari disfunctionalitati, lipsita de servicii elementare de utilitati publice, cu o infrastructura precara si fara o viziune de dezvoltare nici macar pe termen scurt.

In numele locuitorilor SECTORULUI 6, pe care-i reprezint in Parlamentul Romaniei, reiau apelul adresat Consilierilor Generali si  Primarului General interimar de a repune SECTORUL 6 pe harta investitiilor majore ale municipalitatii, pentru ca in ultimii 8 ani in SECTORUL 6 nu s-a efectuat nici o lucrare majora de infrastructura sau macar reabilitari din bugetul PMB.

In prezent, SECTORUL 6 se confrunta cu probleme majore de trafic, cu suprapuneri de responsabilitate asupra unor strazi in detrimentul PRIMARIEI SECTORULUI 6, care astfel nu poate face unele investitii necesare ( exemplu str. Liniei, str. Rasaritului, str. Dreptatii, str. Ghirlandei, str. Lujerului, str. Gh Saidac), cu lipsa denumirii unor artere care astfel nu pot fi incluse in planuri de dezvoltare sau reabilitare, in general cu dezinteres total din partea institutiilor descentralizate din cadrul PMB.

De aceea, in ACORDUL PENTRU BUCURESTENI, Partidul National Liberal (PNL) propune asumarea unui acord politic intre toate partidele reprezentate in Consiliul General pentru continuarea unor proiecte majore esentiale pentru functionarea Capitalei in urmatorii ani, printre care se regasesc si proiectele imperios necesare pentru SECTORUL 6:

•  largirea Prelungirii Ghencea si Pasajul denivelat peste centura la Domnesti

•  legatura  Str. Brasov – Sos Alexandrei prin pasaj denivelat peste Bd Ghencea

•  finalizarea lucrarilor la Magistrala 5 Metrou

•   finalizarea extinderii centurii de vest a Capitalei la 4 benzi de circulatie

•  legatura Sos Virtutii – Autostrada A1 in vederea diminuarii traficului pe Bd Iuliu Maniu

•  fuziunea ELCEN-RADET

CITESTE SI: PROIECTUL INITIAT DE RAZVAN MIRONESCU S-A MATERIALIZAT LA SCOALA GIMNAZIALA PENTRU DEFICIENTI DE AUZ „SF. MARIA” DIN SECTORUL 6

Pentru finalizarea acestor lucrari si a celorlalte proiecte necesare in Capitala  este nevoie de maxima responsabilitate din partea factorilor  de decizie din Primaria Capitalei, de o mobilizare a tuturor membrilor Consiliului General in vederea adoptarii cu celeritate a acelor Hotarari care sa creeze baza legislativa a continuarii imediate a proiectelor din faza in care se gasesc pana la receptia finala.

Bucurestiul se gaseste intr-un moment critic din punct de vedere al dezvoltarii sale, moment in care riscam ca o buna parte din activitatile zilnice ale cetatenilor si ale firmelor sa se blocheze, iar investitorii sa aleaga alte orase pentru dezvoltare sau initierea unor proiecte de investitii.

Reforma radicala a administratiei Municipiului Bucuresti este urgent necesara pentru ca numai asa cetatenii Capitalei vor putea sa circule, sa munceasca si sa traiasca in conditii decente, corespunzatoare nivelului de dezvoltare pe care l-am atins. dar de care acestia nu beneficiaza din cauza unor persoane iresponsabile ce au condus Primaria Generala pana acum”.

Sursa foto: gandul