Razvan Mironescu: DNA ar trebui sa solutioneze dosarele celor din Guvernul Boc, peste care s-a asternut praful

Deputatul PNL, Razvan Mironescu, este de parere ca procurorii anticoruptie ar trebui sa solutioneze si dosarele prejudiciilor constatate de mai multe Corpuri de Control in randul unor fosti demnitari din Guvernele conduse de Emil Boc, peste care s-a asternut praful.

“DNA ar trebui sa se concentreze, nu numai dupa expirarea mandatului domnului Traian Basescu, ci chiar incepand de luni, la solutionarea dosarelor privind prejudiciile constatate de numeroasele corpuri de control vizavi de faptele petrecute in timpul guvernelor Boc si peste care s-a asternut praful, nimeni nu a clintit nici macar o fila din asa zisele constatari ale corpului de control”, a declarat deputatul liberal, la Antena 3.

Razvan Mironescu a atras atentia ca Departamentul National Anticoruptie (DNA) ar trebui sa rezolve astfel de probleme, tocmai pentru a demonstra ca este o institutie profesionista, constatarile urmand a arata daca intr-adevar s-a furat sau nu la acea vreme.

“DNA ul, daca doreste sa arate ca este o institutie profesionista, ar trebui sa arate ca se ocupa de aceste lucruri. Tot ce se scrie acolo sunt niste lucruri mediatizate la acea vreme, fara sa se constate sau nu aspectul penal, dar o parte dintre acestea ar putea avea si o latura infractionala. Sa ne spuna daca s-au constat sau nu in acele controale si fapte de natura penala.

In fiecare zi auzim un schimb de acuzatii intre fostii demnitari din timpul guvernului condus de Emil Boc, care-i acuza pe ministrii USL ca nu au facut suficient, si raspunsurile de cele mai multe ori sunt ‘am facut tot ce am putut sa reparam ce ati stricat voi’. Constatarile DNA ar putea sa arate daca intr-adevar s-a furat sau nu in acea perioada”, a mai declarat Razvan Mironescu.