Razvan Mironescu: Doar impreuna vom reusi sa ramanem aceiasi oameni onesti si dedicati interesului national

Deputatul PNL, Razvan Mironescu, vicelider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, a facut un apel, miercuri, la solidaritate si verticalitate in randul colegilor sai de partid, precizand ca doar impreuna membrii PNL vor reusi sa ramana in fata electoratului aceiasi oameni onesti si dedicati interesului national.

Razvan Mironescu a facut referire si la actiunea senatorului liberal Calin Popescu Tariceanu, care nu a fost de acord cu decizia conducerii PNL si s-a intalnit cu premierul Victor Ponta pentru a reveni cu o parte din ministrii PNL in Guvern, insa fara sa aiba mandat din partea conducerii partidului. Deputatul Mironescu considera ca actiunea lui Tariceanu nu este in masura sa ajute in vreun fel la iesirea din impasul politic si nici la pastrarea pozitiei partidului ca principala forta politica de dreapta din Romania. 

“Consider ca in aceste momente de volatilitate politica in care toti membrii Partidului National Liberal trebuie sa fie solidari si sa faca front comun in jurul deciziilor partidului, a mentinerii intacte a spiritului liberal, precum si a respectarii angajamentelor asumate fata de alegatori, actiuni precum cea a domnului senator Calin Popescu-Tariceanu nu sunt de natura sa ajute in vreun fel iesirea din acest impas politic si la pastrarea pozitiei partidului nostru ca principala forta politica de dreapta in Romania. 

Deciziile unilaterale pe care senatorul Calin Popescu-Tariceanu le-a comunicat public nu ar trebui sa se refere asupra relatiei noastre cu fostii parteneri din USL, fata de care PNL a luat o decizie opozabila tuturor membrilor sai. Imi exprim speranta ca, in continuare, toti colegii mei se vor mobiliza asa cum au facut-o de atatea ori si, impreuna, vom reusi sa ne mentinem verticalitatea si spiritul de echipa pentru ca doar astfel vom reusi sa ramanem in fata cetatenilor aceiasi oameni onesti si dedicati interesului national”, a declarat deputatul Razvan Mironescu.

Vezi aici cum s-au desfasurat evenimentele care au dus la ruperea USL

Totodata, Razvan Mironescu a tinut sa-si exprime solidaritatea deplina cu Rezolutia adoptata marti in Delegatia Permanenta a partidului, explicand ca a votat aceasta rezolutie “cu convingere, dar nu cu placere, pentru ca as fi preferat ca PSD sa se manifeste ca un partener loial in cadrul USL”.

“In legatura cu situatia politica actuala doresc ca, in calitate de membru al Partidului National Liberal, de deputat si vicelider al Grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, sa reafirm solidaritatea deplina cu Rezolutia adoptata ieri in Delegatia Permanenta a partidului. Am votat aceasta rezolutie cu convingere, dar nu cu placere, pentru ca as fi preferat ca Partidul Social Democrat sa se manifeste ca un partener loial in cadrul Uniunii Social Liberale si, astfel, sa putem asigura impreuna indeplinirea angajamentelor comune pe care ni le-am asumat in fata cetatenilor”, a mai declarat deputatul liberal. 

Razvan Mironescu a facut referire si la motivele care au dus la ruperea USL, punctand ca “situatia la care s-a ajuns a fost cauzata de un ansamblu de decizii pe care Partidul Social Democrat le-a luat si care au pus Partidul National Liberal intr-o situatie deosebit de delicata fata de alegatori, alegatori care atunci cand ne-au acordat increderea, ca USL, s-au bazat in principal pe aportul pozitiv al politicilor de dreapta promovate de liberali in domeniul economic”.