Razvan Mironescu: In mod normal, electoratul de dreapta al domnului Tariceanu se indreapta catre Klaus Iohannis

Deputatul PNL, Razvan Mironescu, a declarat luni seara, invitat in emisiunea “Cafeneaua politica” realizata de Horia Alexandrescu la Money Channel, ca in mod normal, electoratul de dreapta al fostului liberal Calin Popescu Tariceanu se indreapta catre Klaus Iohannis.

“In mod normal, electoratul de dreapta al domnului Tariceanu se indreapta catre domnul Iohannis. Nu integral, ci o parte mai mult sau mai putin consistenta”, a mentionat Mironescu.

Intrebat despre varianta unei negocieri cu candidatii care au parasit cursa dupa primul tur, deputatul liberal a afirmat ca este mai important mesajul transmis catre electorat, decat o negociere cu candidatii, in conditiile in care Klaus Iohannis nu se afla postura de a negocia ceva.

Citeste si: IOHANNIS VA CERE ELABORAREA LEGISLATIEI PENTRU VOTUL PRIN CORESPONDENTA SI VOTUL ELECTRONIC

“Nu este vorba despre o negociere cu candidatul care a parasit competitia, ci de un mesaj catre electorat. Domnul Klaus Iohannis va avea de condus o tara care este in continuare guvernata de Victor Ponta. Guvernul este clar influentat, in primul rand de majoritatea parlamentara. Ce inseamna o negociere cu candidatul? Tu ceri ceva si oferi ceva. Ce poate oferi acum domnul Iohannis? Nu mi se pare o oferta corecta din punct de vedere democratic. De aceea mesajul catre electorat este mult mai democratic”, a spus Razvan Mironescu.

Cat despre electoratul Monicai Macovei, deputatul PNL a afirmat ca programul lui Klaus Iohannis, care este dealtfel si singurul program tiparit, are un capitol rezervat statului de drept, tema apropiata de electoratul Monicai Macovei.

“In programul domnului Klaus Iohannis este prevazut un capitol clar rezervat statului de drept. E o tema apropiata electoratului doamnei Macovei”, a completat Mironescu. 

Totodata, Razvan Mironescu s-a declarat convins ca Iohannis “va veghea la drepturile tuturor minoritatilor”.

Citeste si: RAZVAN MIRONESCU: KLAUS IOHANNIS ARE IN PROGRAMUL PREZIDENTIAL SCADEREA IMPOZITELOR PE FORTA DE MUNCA SI MODIFICAREA SISTEMULUI DE FINANTARE AL PARTIDELOR

Intrebat despre proiectul privind Codul electoral, Razvan Mironescu a explicat ca framantarile si conflictele dintre premier, presedinte si Parlament au facut ca acest an sa nu fie propice pentru schimbari majore in sistemul electoral.

“Anul acesta nu a fost propice schimbarilor majore in sistemul electoral, indiferent de tipul de alegeri. A fost un an macinat de tot felul de conflicte, intre premier si presedinte, intre parlament si presedinte”, a punctat deputatul.