Razvan Mironescu: Teodorovici trebuie sa explice cine este vinovat pentru miliardul de euro pe care il returnam CE

Deputatul PNL, Razvan Mironescu, a formulat o intrebare la adresa Ministerului  Fondurilor Europene, prin intermediu careia ii solicita ministrului Eugen Teodorovici sa explice cum de s-a ajuns in situatia ca un miliard de euro sa fie platiti  catre CE din buzunarul cetatenilor romani, pentru deficiente in sistem

Razvan Mironescu doreste sa afle de ce nu se incearca recuperarea banilor de la cei vinovati. ” In situatia in care se considera ca nu este nimeni vinovat pentru aceste neconformitati, atunci nu cumva Comisia Europeana a savarsit un abuz cand a impus aceste corectii? Cine a negociat si cine a aprobat din partea Romaniei cuantumul si modalitatea de aplicare a acestor corectii?” il intreaba deputatul Razvan Mironescu pe ministrul Teodorovici.

Deputatul PNL vine si cu o solutie: in cazul in care nu vor fi identificat vinovatii, atunci  „legislatia  din domeniul achizitiilor publice, legate de implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, ar trebui sa fie  schimbata esential, pentru a se evita pe viitor aceste situatii ”.

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici a declarat la finalul saptamanii trecute ca Romania  „va trebui sa plateasca Comisiei Europene, pentru deficiente in sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o suma fabuloasa, o suma care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu totii, suma pe care o platim cu totii pentru ca am avut un sistem deficitar, pentru ca am avut persoane in acest sistem fara pregatirea necesara si fara determinarea necesara de a face lucrurile sa fie asa cum trebuie”.

Sursa foto: PNL