Razvan Mironescu, previziuni pentru 2014: Va fi un an politic agitat. Alegerile europarlamentare vor fi acaparate de temele politice nationale

Deputatul PNL, Razvan Mironescu, considera ca anul 2014 va fi mai agitat decat cel care se incheie si a atras atentia, intr-un interviu acordat in Ajunul Craciunului pentru Mondo News, ca pe fondul tensiunilor de pe scena politica, neincrederea societatii civile in deciziile autoritatilor ar putea escalada.

In opinia deputatului liberal, alegerile europarlamentare din 2014 vor fi acaparate de temele politice si economice nationale, context in care, in viziunea sa, va trebui mai mult ca oricand sa trimitem in Parlamentul European o echipa puternica, care sa reprezinte pe deplin interesele Romaniei.

Intrebat ce isi doreste pentru anul 2014, Razvan Mironescu ne-a declarat ca, dincolo de sanatate, asteapta o crestere a nivelului de trai, care sa justifice “sacrificiile uriase la care ne-au obligat criza economica si deciziile gresite ale guvernului Boc”.

Sarbatoarea de Craciun o va petrece in Romania, alaturi de familie, iar Revelionul tot pe plaiuri mioritice, la munte. Vacanta de Sarbatori va fi, insa, intrerupta in cea de-a treia zi de Craciun, cand va trebui sa fie prezent in Parlament.

La finalul interviului, l-am rugat pe Razvan Mironescu sa transmita un gand celor care l-au ales in urma cu un an in Colegiul 26 din Militari. Puteti citi mesajul sau la finalul interviului.

Reporter: Cum vedeti anul 2014, in contextul unor alegeri europarlamentare si mai apoi prezidentiale?

Razvan Mironescu: Dupa parerea mea, 2014 va fi un an politic si mai agitat. Atmosfera pe scena politica este incarcata, de asemenea exista o escaladare oarecum justificata a neincrederii societatii civile in deciziile politice si asta trebuie sa ne dea serios de gandit. Avem o problema serioasa la capitolul comunicare, consultare publica, in special pe proiectele majore.

Alegerile europarlamentare vor fi acaparate de temele politice si economice nationale, dar sunt foarte importante pentru ca acum mai mult ca oricand
avem, ca natiune, nevoie de o echipa puternica care sa ne reprezinte in Parlamentul European si care sa lupte pentru drepturile noastre de cetateni UE, drepturi care vedem ca sunt din ce in ce mai des puse la indoiala.

Reporter: Ce va doriti pentru anul urmator?

Razvan Mironescu: Imi doresc in primul rand sa fim sanatosi cu totii si sa incepem sa simtim o crestere a nivelului de trai pentru toti romanii. Sacrificiile uriase la care ne-au obligat criza economica si deciziile gresite ale guvernului Boc trebuie sa ia sfarsit si stabilitatea economica si fiscala din ultimele 18 luni trebuie sa fie simtite si in buzunar si pe masa, de toti romanii, incepand din 2014.

Reporter: Unde veti petrece sarbatorile de iarna?

Razvan Mironescu: Craciunul in familie, ca in fiecare an, iar Revelionul la munte, in tara. Pe 27 decembrie suntem convocati la Parlament, deci voi avea si activitate parlamentara in aceasta perioada.

Reporter: De Craciun, un gand pentru cei care v-au ales in urma cu un an.

Razvan Mironescu: Le adresez sincere urari de sanatate si prosperitate pentru anul ce vine si ii asigur ca voi fi in continuare dedicat atat rezolvarii problemelor cetatenesti, cat si proiectelor legislative cu impact pozitiv asupra nivelului de trai si asupra bunastarii tuturor cetatenilor. Nu in ultimul rand, ii astept in numar cat mai mare la audientele saptamanale de la Biroul Parlamentar pentru a dialoga pe orice tema de interes.