RAZVAN MIRONESCU: Proiectul de lege care prevede reducerea coeficientului de indexare al pretului de vanzare al locuintelor ANL din Municipiul Bucuresti a fost adoptat

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU anunta adoptarea proiectului de lege care prevede reducerea coeficientului de indexare al pretului de vanzare al locuintelor ANL din Municipiul Bucuresti de la 1.40 la 1.00. In aceste conditii se elimina o prevedere discriminatorie pentru chiriasii ANL din Bucuresti.

“Astazi a fost adoptat in Camera Deputatilor proiectul de lege care prevede reducerea coeficientului de indexare al pretului de vanzare al locuintelor ANL din Municipiul Bucuresti de la 1.40 la 1.00. Astfel, se elimina o prevedere discriminatorie pentru chiriasii ANL din Bucuresti, motivatia fiind cuprinsa chiar in textul legii 152/1998 cu modificarile si completarile ulterioare, adica pretul de vanzare este corelat cu valoarea de inlocuire a locuintei respective, minus amortizarea , si nu are legatura cu valoarea de piata sau cu fluctuatiile pietei imobiliare.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU A FACUT O SERIE DE PRECIZARI LEGATE DE PRETUL DE VANZARE AL LOCUINTELOR DIN ANL BRANCUSI

Adoptarea proiectului de lege relanseaza practic procesul de vanzare al locuintelor ANL catre chiriasi, creindu-se astfel fondurile necesare pentru continuarea Programului de constructie de locuinte pentru tineri in sistem ANL, un program extrem de cerut de catre tinerele familii din sectorul 6 si din alte zone ale tarii.

Ma bucur ca astfel am putut sa raspund solicitarilor adresate de locuitorii cartierului ANL “ Constantin Brancusi” din SECTORUL 6 , care doresc in numar mare sa cumpere locuintele in care locuiesc actualmente cu chirie.

Am solicitat public Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sa continue programul ANL in Bucuresti, avand in vedere cererea mare de locuinte pentru tineri si lipsa disponiilitatilor financiare ale acestora chiar si pentru incadrarea in Programul Prima Casa”, se arata in comunicatul de presa remis Mondo News de catre deputatul RAZVAN MIRONESCU.

Sursa foto: adevarul