RAZVAN MIRONESCU: Sanatatea copiilor este pusa in pericol prin lipsa personalului medical in scoli!

Deputatul RAZVAN MIRONESCU, candidat la PRIMARIA SECTORULUI  6 din partea PNL, i-a solicitat luni ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas – Cadariu sa asigure conditiile medicale necesare in cele 25 de scoli gimnaziale si 14 licee existente pe raza SECTORULUI 6. MIRONESCU sustine ca in prezent institutiile nu sunt doate corespunzator, iar acesta reprezinta un factor de risc pentru sanatatea copiilor.

„In ultima perioada ne-am confruntat cu foarte multe evenimente nefaste legate de sanatatea copiilor. Consider ca este de la sine inteles ca toate unitatile de invatamant ar trebui sa asigure minimele conditii de asistenta medicala. Oricand un copil se poate simti rau si ne aflam in situatia in care, fiind la scoala, nu are cine sa-i acorde primul ajutor. Din pacate,  in Sectorul 6 cele 25 de scoli gimnaziale si 14 licee, se confrunta cu probleme acute legate de lipsa personalului medical sau de programul necorespunzator  (frecventa foarte redusa a asistentei medicale ca numar de ore saptamanal asigurate).

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: „IN PREZENT ANPC ESTE VULNERABILA SI AFECTEAZA DREPTURILE CONSUMATORILOR! PROPUN UN NOU CADRUL LEGAL!”

 

I-am solicitat astazi ministrului Sanatatii, domnul Achimas – Cadariu sa dispuna de urgenta masurile organizatorice necesare in asa fel incat toate scolile si liceele indiferent de programul de invatamant si de numarul de elevi sa fie asigurate  pe toata durata desfasurarii programului educational cu cel putin un asistent medical cu norma intreaga. Totodata, l-am rugat sa dispuna masurile necesare pentru a asigura cabinetele medicale si cele stomatologice cu mijloacele de prim ajutor, consumabile si medicatie de urgenta”, a declarat RAZVAN MIRONESCU.

Deputatul RAZVAN MIRONESCU a mai precizat ca asteapta ca ministerul sa-i prezinte masurile intreprinse si ca nu va renunta pana cand aceasta situatie nu va fi rezolvata.

Sursa foto: facebook / RAZVAN MIRONESCU