RAZVAN MIRONESCU: SECTORUL 6 – un SECTOR MODERN la standarde europene!

Cotidianul on-line „Cronica Romana” prezinta un amplu interviu cu deputatul PNL, RAZVAN HORIA MIRONESCU, candidatul PNL la PRIMARIA SECTORULUI 6. In cadrul discutiei purtate cu jurnalistii de la sursa citata, parlamentarul liberal  RAZVAN HORIA MIRONESCU a prezentat prin intermediul unui discurs franc, transant si argumentat care este planul sau din postura de candidat PNL pentru PRIMARIA SECTORULUI 6.

In continuare va prezentam varianta integrala a interviului acordat de RAZVAN HORIA MIRONESCU sursei amintite:

Domnule deputat RAZVAN HORIA MIRONESCU sunteti perceput ca si noul candidat PNL pentru PRIMARIA SECTORULUI 6. Spuneti-ne, va rog, in primul rand, cateva cuvinte despre dumneavoastra…

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Am 47 de ani, sunt de profesie inginer constructor si inainte de a intra in politica am avut o cariera indelungata in sectorul privat. Sunt, de asemenea, membru PNL sector 6 din anul 2006, din 2012 fiind deputat ales in colegiul 26 din Militari. In calitatea mea de deputat am fost ales in doua functii extrem de importante si anume aceea de vicelider al grupului PNL din Camera Deputatilor, respectiv cea de vicepresedinte al comisiei de industrii si servicii din Camera, cea de-a doua functie fiind obtinuta datorita calificarilor profesionale si a expertizei pe care o am in domeniile care sunt de competenta comisiei respective.

Sunteti, asa cum ati spus, deputat PNL (aflat la primul mandat!) si vicepresedintele unei importante comisii parlamentare, cea de industrii si servicii. De asemenea , sunteti Coordonator al Comisiei pentru Fonduri Europene a Partidului National Liberal. Cum caracterizati, la trei ani de mandat, activitatea Camerei Deputatilor, a Parlamentului Romaniei? Este posibila o reforma reala a actualei clase politice? Despre ce relatie alegator-ales mai putem vorbi in 2015?

RAZVAN HORIA MIRONESCU: O reforma a clasei politice este, din punctul meu de vedere, in plina desfasurare. Daca ne uitam la ce s-a intamplat in ultimul an observam ca politicienii sunt supusi unui proces de epurare, in sensul bun al cuvantului, in sensul ca acei politicieni care au confundat activitatea publica, functia publica cu propriul interes, intr-o forma sau alta, au fost si vor fi exclusi din viata publica/politica. In functie de modul in care vor iesi din viata publica isi mai pot desfasura sau nu activitatea in alte domenii. Insa, toti cei care vor ramane pe scena politica este clar ca sunt si trebuie sa fie genul de politicieni care au inteles ca sunt angajati intr-o activitate in slujba cetatenilor care presupune, obligatoriu, niste criterii de integritate si moralitate impecabile. In cazul in care nu pot sa isi asume aceste lucruri ar fi mai bine sa se orienteze spre alte domenii de activitate.

In privinta recastigarii credibilitatii Parlamentului vreau sa va spun ca un prim pas a fost deja facut prin modificarea legii alegerilor parlamentare si trecerea de la votul uninominal la votul pe liste. Avand in vedere criteriile de integritate morala si probitate profesionala, criterii pe care le-am amintit, acestea se regasesc in criteriile de selectie asumate de toate partidele politice din Romania, iar in cazul PNL fiind prezente chiar in statutul partidului.Sunt convins ca partidele se vor gandi, de doua ori, inainte de a pune pe liste, la alegerile din 2016, oameni care nu sunt compatibili cu aceste criterii pentru ca in caz contrar risca sa piarda foarte multe din voturile electoratului.

CITESTE SI:  RAZVAN MIRONESCU STIE CARE VOR FI CONTRACANDIDATII IN LUPTA PENTRU PRIMARIA SECTORULUI 6

In ce masura v-ati indeplini promisiunile facute bucurestenilor din SECTORUL 6 la alegerile din 2012 in contextul in care ati candidat si ati fost ales intr-un colegiu important al acestui sector?

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Promisiunile pe care eu, in calitate de deputat, le-am facut alegatorilor din SECTORUL 6, colegiul 26 din Militari, au vizat in primul rand o legatura directa si permanenta cu ei. Si din punctul acesta de vedere mi-am indeplinit suta la suta toate promisiunile facute acestora. Spre exemplu, sediul in care facem acest interviu, de pe strada Cernisoara, si in care ma aflu din 2010, va ramane sediul PNL si locul in care ma voi intalni cu cetatenii, chiar daca voi fi ales primar al sectorului 6. De altfel, am tinut audiente saptamanale, am peste 300 de petitii inregistrate la cabinetul meu parlamentar, dar si alte mii de ore de discutii cu cetatenii in mediul public sau privat. M-am ocupat de proiecte importante din acest colegiu care au tinut, nu neaparat de institutia parlamentara, si m-am facut, de multe ori, mesagerul locuitorilor din acest sector in relatia cu admnistratia publica. In consecinta, am determinat unele imbunatatiri ale infrastructurii prin crearea de locuri de joaca, asfaltari, amenajari de spati verzi , atat cat a permis bugetul PRIMARIEI SECTORULUI 6. Marea problema a sectorului 6 este aceea a terenurilor virane care au o situatia juridica incerta si de care nu ne putem atinge pentru ca nu au statut de domeniu public. De asemenea, un alt aspect in care m-am implicat foarte mult in ultima perioada a fost cel al relatiei cu unitatile de invatamant din colegiu, dar si din sector. Prin interventii institutionale la ministrul Educatiei, dar si la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, am obtinut suplimentarea posturilor nedidactice din gradinitele din sector pentru ca in acest moment exista un deficit de 63 de ingrijitori in aceste gradinite si jumatate dintre acestea vor fi ocupate. Este evident un pas inainte!

De altfel, miercuri am participat, tot in urma unui demers institutional,facut catre Ministerul Culturii la semnarea procesului verbal de predare/primire intre RADEF ( Regia Autonoma de Distributie de Filme) si Primaria Sectorului 6 pentru cinematografele Giulesti si Favorit. Vorbim de un demers care treneaza de patru ani in urma lipsei de vointa politica la nivelul guvernului. In urma repetatelor demersuri si a intelegerii pe care am gasit-o la ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, care a fost, dupa preluarea mandatului de ministru, imediat de acord ca aceste doua cladiri sa fie redate comunitatilor. Decizia este binevenita pentru ca RADEF nu are nici capacitatea organizatorica, dar nici pe cea financiara, de a viabiliza aceste spatii. Si in aceasta situatie se afla la nivelul intregii tari, din pacate, zeci de spatii.

Domnule RAZVAN HORIA MIRONESCU acum luati in calcul varianta unei candidaturi la PRIMARIA SECTORULU 6. Care sunt motivele care stau la baza acestei posibile candidaturi?

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Pozitia de deputat este una extrem de onoranta, fiind o pozitie de demnitate publica la cel mai inalt nivel. De altfel, m-am considerat extrem de onorat de faptul ca cetatenii SECTORULUI 6 mi-au acordat votul pentru aceasta functie de demnitate publica. Vazand, insa, solicitarile lor, in urma discutiilor pe care le-am avut cu ei in acest mandat, am inteles ca interesul imediat si justificat al cetatenilor este legat, in principal, de problemele de administratie publica. In Parlament am invatat, deopotriva, mecanismele dupa care functioneaza administratia locala, administratia centrala, dar si relatia dintre cele doua. Consider ca din punctul acesta de vedere vin cu o valoare adaugata importanta si anume ca cunosc foarte bine care sunt limitele, dar si posibilitatile de interactiune intre administratia centrala si cea locala, totul concentrandu-se in jurul interesului cetateanului.

Stiu foarte bine ce pot face, concret, si ce parghii pot apasa in calitate de primar in administratia centrala incat sa atrag mai multe investitii sa fac cat mai multe parteneriate, toate acestea in beneficiul cetatenilor din acest sector. Si acesta a fost considerentul pentru care am decis sa candidez la PRIMARIA SECTORULUI 6. Sunt un om pragmatic si imi place sa simtim, atat eu, cat si cetatenii, cat mai repede rezultatele concrete ale actiunilor mele in calitatea de primar. De aceea cred ca din aceasta pozitie pot face mai multe lucruri bune pentru sector, pentru cetatenii sai, decat in calitatea de parlamentar.

Nu va temeti de faptul ca intalnirea cu electoratul acestui sector poate sa aiba un efect de bumerang pentru viitorul unui politician aflat la primul mandat? Realizati faptul ca un esec in acest alegeri va da, cum se spune, apa la moare multora dintre colegii care va vaneaza locul din Parlament?

Chiar daca pierd ALEGERILE LOCALE din 2016 ( ceea ce nu-mi doresc!) consider ca in calitatea mea de parlamentar mi-am facut pe deplin datoria fata de partid, fata de standardele mele personale si nu in ultimul rand fata de cetatenii care m-au mandatat cu votul lor. Am dreptul sa tind catre un loc eligibil pe listele PNL la alegerile parlamentare din 2016. ALEGERILE vor fi pe circumscriptii, deci se va vota la Bucuresti si este evident ca pe locurile eligibile din Capitala vor dori sa candideze si colegii mei din alte sectoare. Cu toate acestea, batalia la alegerile locale este una specifica, politica, pentru ca toti candidatii au apartenenta politica si sunt oameni care voteaza mai mult partidul decat omul. Vorbim, este corect, si de o batalie care se va duce intre persoane. Si aici ne raportam la notorietatea fiecaruia, la structura socio-demografica a sectorului etc. Nu ma tem de confruntarea de la locale, insa, nu consider ca un eventual esec ar putea fi o piedica sau m-ar descalifica de la obtinerea unui loc eligibil la alegerile parlamentare.

Cum apreciati activitatea actualului edil al sectorului 6, RARES MANESCU? Care este relatia pe care o aveti cu acesta? Veti continua proiectele acestuia sau veti prioritiza proiectele propriului dvs. program electoral?

CITESTE SI:  RAZVAN MIRONESCU, DESPRE INCIDENTUL DE LA CENTRUL DIN SECTORUL 6: AM SOLICITAT CONDUCERII O ANALIZA ATENTA

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Activitatea actualului PRIMAR al SECTORULUI 6, RARES MANESCU, pe care o cunosc in detaliu, este una pusa de la inceputul mandatului sub semnul unei presiuni extraordinare si anume a fost vorba de o presiune generata de situatia financiara a PRIMARIEI SECTORULUI 6 la data preluarii mandatului. Erau in derulare o multime de contracte mari si aici ma refer la modernizarea parcului Drumului Taberei, reabilitarea blocurilor din SECTORUL 6, dar si alte contracte vizand planurile integrate de dezvoltare urbana. Aceste contracte, incheiate in perioada mandatelor de primar ale lui Cristian Poteras, au avut multe probleme de ordin tehnic care au dus la amanari si care au trebuit rezolvate in actualul mandat. Lucrul pe care l-am apreciat la RARES MANESCU si pe care, din pacate, putini locuitori din sector il cunosc este acela ca a reusit sa puna ordine in toate compartimentele Primariei, in finantele Primariei, lucru extrem de important mai ales ca in acest mandat, in urma unor decizii legislative bune, s-a intarit foarte mult disciplina financiar-bugetara a autoritatilor locale. Gradul de indatorare a scazut, s-au pus niste conditii foarte clare in ceea ce priveste posibilitatea autoritatilor locale de a contracta o serie de credite si mai ales in privinta garantarii acestor credite pentru a se evita un grad de indatorare excesiv care putea conduce chiar la falimentul autoritatii locale respective.

Lucrul pe care colegul si prietenul meu, RARES MANESCU, l-a facut mai putin a fost acela de a comunica, de a interactiona cu cetatenii din sector, dar asta nu inseamna ca nu a facut lucruri bune. A avut foarte multe realizari pe care, repet, din pacate, nu le-a comunicat suficient, fiind permanent preocupat de gasirea de solutii la problemele complexe cu care s-a confruntat . La acest capitol eu, personal, ma consider foarte confortabil si daca voi castiga alegerile locale primul lucru pe care il voi face va fi acela de a prezenta cetatenilor atat lucrurile bune realizate in mandatul lui RARES MANESCU, dar si continuarea proiectelor acestuia pe care le voi prelua si le voi duce la bun sfarsit. Aici ma refer la curatenie, aspectul domeniului public, parcari , mult mai multe spatii de joaca si terenuri de sport si cu voia lui Dumnezeu si a primirii fondurilor europene, a mult doritului spital din sectorul 6. Acest spital este un proiect pe care RARES MANESCU l-a avut in programul sau, insa, din cauza faptului ca terenul pe care trebuia sa fie construit spitalul a fost luat de Primaria Capitalei, proiectul nu s-a mai putut realiza.

Care ar fi principalele prioritati ale acestei candidaturi? Cat de bine cunoasteti problematica acestui sector? Care sunt principalele probleme cu care se confrunta locuitorii SECTORUL 6? Concret, ce le puteti oferi, ca si primar, locuitorilor SECTORULUI 6?

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Cunosc extrem de bine problemele cu care se confrunta acest sector. Pot sa va spun care sunt problemele cu care se confrunta fiecare cartier, fiecare zona, din acest sector. In Bucuresti, insa, avem o particularitate si anume aceea ca marile proiecte de infrastructura tin de Primaria Capitalei. Am mai spus acest lucru dar o voi repeta pana cand cineva ma va auzi si anume ca in cei sapte ani de mandat ai lui Sorin Oprescu ca primar general niciun proiect major de infrastructura nu s-a realizat in SECTORUL 6. Probabil ca Sorin Oprescu a uitat ca Bucurestiul are sase sectoare. Mai mult, pentru a compensa lipsa crasa de interes a fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, vizavi de salubrizarea din sector, Oprescu plateste salubrizarea din acest sector din banii bugetului Primariei Capitalei. Celelalte cinci sectoare platesc din bugetul local salubrizarea, in timp ce Primaria Capitalei plateste integral salubrizarea din sectorul 5. Consider ca aici este vorba de un abuz in serviciu pe care primarul general l-a facut! Asistam la niste aspecte care nu sunt nici pe departe in regula si ma refer la colaboarea institutionala dintre primariile de sector si Primaria Capitalei.

Revenind la problemele de infrastructura din sector, avem o mare problema cu traficul din Militari, in special langa Bulevardul Iuliu Maniu. Erau trei variante prin care Sorin Oprescu putea sa rezolve problema traficului pe acest bulevard insa, nu are intentia de a rezolva aceasta problema. Ma refer aici, fie la strapungerea dinspre soseaua Virtutii spre Autostrada A 1, fie la continuarea Bulevardului Timisoara pana in centura, fie la construirea unei sosele suspendate deasupra scuarului median de pe Bulevardul Iuliu Maniu.

In privinta problemelor micro a caror rezolvare este, de asemenea, stringenta, le pot enumera pe cele legate de curatenie, de locuri de joaca si de odihna, care nu sunt suficiente. Principala prioritate este inventarierea din punct de vedere juridic a tuturor terenurilor din sector pentru a le identifica pe cele care tin de domeniul public si care pot fi utilizate in interesul cetatenilor. Si nu in ultimul rand, un alt proiect de care ma voi ocupa este cel legat de siguranta cetateanului in primul rand prin intarirea Politiei locale nu atat numeric, cat calitativ. De asemenea, propun implementarea prin intermediul fondurilor europene a unui sistem de supraveghere video a principalelor zone, in special a zonelor rosii, zone cu grad de infractionalitate ridicat. Primaria trebuie sa contribuie major la conferirea sigurantei cetatenilor. Totodata, voi acorda o atentie deosebita functionarii unitatilor de invatamant din punct de vedere administrativ pentru ca cu acest aspect se ocupa PRIMARIA, pentru a crea elevilor si profesorilor conditii moderne, compatibile cu anul 2015. Ma refer aici la internet de mare viteza, mobilier modern, igienizare corespunzatoare, sali de sport, terenuri de sport, eficientizare energetica . Aceste lucruri nu sunt costisitoare, trebuie facute pentru ca cetatenii SECTORULUI 6 au dreptul la o viata decenta. Iar Primaria trebuie, este obligata, sa identifice resursele financiare.

Credeti, domnule RAZVAN HORIA MIRONESCU, ca un primar de sector poate pune interesele celor care l-au votat mai presus de interesele partidului care il sustine in obtinerea acestei importante functii? Va intreb acest lucru pentru ca, la nivel declarativ, toti primarii jura fidelitate alegatorilor doar pana in momentul instalarii in scaunul de primar… Concret, domnule MIRONESCU, puteti raspunde uriaselor asteptari ale locuitorilor din sector?

 CITESTE SI: DEPUTATUL RAZVAN HORIA MIRONESCU INTRA IN CURSA PENTRU PRIMARIA SECTORULUI 6

RAZVAN HORIA MIRONESCU: Suntem in momentul in care daca partidele nu pun mai presus de interesele lor electorale interesele cetatenilor acestea dispar. Cetatenii nu mai pot fi pacaliti. S-a terminat epoca galetilor, a cizmelor de cauciuc, a treningurilor, a sepcutelor si a pungilor cu malai, faina si zahar. Este un lucru foarte bun pentru ca in aceste conditii politicienii trebuie sa munceasca patru ani si nu doar sa scoata fonduri din buzunar pe perioada campaniei electorale. Ma simt foarte confortabil in fata acestei situatii pentru ca niciodata nu am fost adeptul pomenilor electorale. Si as putea spune ca nici filiala PNL Sector 6 nu a practicat si nici macar incurajat aceasta practica pe perioada tuturor campaniilor electorale la care am participat din 2006 de cand sunt membru PNL.

Din acest punct de vedere consider ca interesul partidului trebuie subordonat interesului cetateanului pentru ca scorul electoral al partidului va fi direct legat de modul in care politica promovata de liderii sai raspunde intereselor alegatorilor.

In SECTORUL 6, nu am nicio emotie ca nu voi putea comunica cu oamenii si nici ca nu le voi putea arata si dovedi intentiile mele bune in ceea ce priveste activitatea pe care o voi desfasura ca viitor primar. Imi doresc, cu sprijinul cetatenilor, cel putin doua mandate de primar si as vrea sa fiu pus in situatia ca la alegerile locale din 2020 activitatea mea sa fie atat de apreciata incat in momentul depunerii unei noi candidaturi sa nu aiba nimeni curajul sa fie contracandidatul meu!

As incheia acest interviu cu un mesaj pentru cetatenii sectorului 6 si anume ca voi incerca in toata aceasta perioada pana la alegeri sa ii cunosc, prin intalniri directe, pe cat mai multi dintre ei si ii incurajez sa ma contacteze pentru ca datele mele de contact sunt publice. Ii asigur ca voi raspunde prezent atat celor care vor sa ma laude, dar mai ales celor care vor sa ma critice!

Sursa text si foto: cronica romana