RAZVAN MIRONESCU: SORIN OPRESCU a BLOCAT proiectele IMPORTANTE din SECTORUL 6

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a acordat un interviu in Cronica Romana, reprezentantul PNL in Parlamentul Romanei atragand, din nou, atentia asupra faptului ca primarul general SORIN OPRESCU a blocat, constant, proiectele importante din SECTORUL 6. In continuare va prezentam, in varianta integrala, discutia purtata de jurnalistii sursei citate cu RAZVAN MIRONESCU. 

Domnule deputat PNL,  RAZVAN HORIA MIRONESCU, ati postat duminica pe Facebook un mesaj extrem de dur dupa retinerea primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU. Practic il acuzati pe acesta ca a evitat sistematic, in cei sapte ani de mandat, sa intreprinda vreun demers concret de sustinere a SECTORULUI 6… Care sunt cele mai importante acuzatii ale dumneavoastra?

RAZVAN MIRONESCU: Nu il critic de ieri de azi pe SORIN OPRESCU, ci de cand a dovedit ca pentru domnia sa Bucurestiul are 5 sectoare si nu 6. SECTORUL 6 este singurul sector al Capitalei care nu a beneficiat de nici un proiect de infrastructura al Primariei Capitalei , iar in mandatele de primar ale lui SORIN OPRESCU nici una dintre arterele administrate de PMB nu a fost reabilitata. In ultimii 4 ani, PMB nu a mai acordat nici o locuinta sociala catre PRIMARIA SECTORULUI 6 din fondul imobiliar aflat la dispozitie , iar asociatiile de proprietari din sector au numeroase procese pe rol cu Administratia Fondului Imobiliar aflata in subordinea PMB, procese datorate neplatii cheltuielor comune de catre chiriasii instalati in aceste apartamente de catre PMB . Problema cea mare este, insa, si ramane infrastructura , sau mai bine zis lipsa acesteia in SECTORUL  6 , un sector care a ajuns la 390.000 locuitori si are aceleasi strazi si bulevarde lasate mostenire de Ceausescu . Penetratia Sos Virtutii – Pod Ciurel – Autostrada A1 , strapungerea Bulevardul Timisoara – Centura de Vest a Capitalei si mai ales largirea Prelungirii Ghencea sunt doar cateva dintre proiectele cu care SORIN OPRESCU s-a laudat in numeroase ocazii , in  special in scop electoral , dar care au ramas doar pe hartie si in speranta locuitorilor SECTORULUI 6. Eu nu fac acuzatii de coruptie sau de alta natura pentru ca nu este treaba mea, spun doar ca aceasta crasa nepasare fata de nevoile a 390.000 de locuitori trebuie sa fie sanctionata in primul rand de electorat .

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU, DEPUTAT PNL: PARTIDELE VOR AVEA O SARCINA GREA, FOARTE IMPORTANTA, DE A CRESTE OAMENI DE VALOARE

In acest context, a incercat actualul primar al SECTORULUI 6, RARES MANESCU, sau dumneavoastra ca si deputat PNL intr-un colegiu important al acestui sector, sa aveti o discutie pe aceasta tema sensibila cu SORIN OPRESCU? Este posibil ca OPRESCU sa fi crezut in toti acesti ani ca Bucurestiul are doar cinci sectoare?

RAZVAN MIRONESCU: Eu nu am incercat sa vorbesc cu dl. OPRESCU, am luat o singura data cuvantul intr-o sedinta a CGMB pe subiectul Strategiei de Salubrizare a Capitalei , pot sa va spun, insa, ca nici una dintre petitiile pe care le-am adresat , ca deputat , Primariei Capitalei nu a fost solutionata favorabil . Domnul Primar RARES MANESCU a facut demersuri si pentru a se permite PRIMARIEI SECTORULUI 6 sa faca troturare pe Prelungirea Ghencea unde oamenii circula ca la tara, pe carosabil, si pentru a se atribui PRIMARIEI SECTORULUI 6 dreptul de folosinta pentru un teren de pe Bd. Timisoara pentru constructia unor locuinte sociale, si mai ales pentru ca SECTORUL 6 sa primeasca un teren corespunzator pentru a initia constructia mult-doritului Spital Departamental . Toate aceste demersuri si multe altele de mai mica anvergura au ramas fara un raspuns favorabil .

Care credeti ca ar fi motivatia lui SORIN OPRESCU de a defavoriza cetatenii SECTORUL 6. Sa fie vorba doar  de o antipatie personala fata de liberalul RARES MANESCU sau putem vorbi de jocuri politice sau interese financiare?

RAZVAN MIRONESCU: Nu vreau sa fac speculatii dar atitudinea sa este la fel de condamnabila indiferent care din variantele lansate ar fi adevarata . Spun asta pentru ca si locuitorii SECTORULUI 6 i-au acordat voturi in 2012 , si locuitorii SECTORULUI 6 platesc taxe ca si ceilalti bucuresteni si in administratia locala rafuielile politice nu-si au locul pentru ca ele se fac pe spatele si pe confortul cetatenilor .

Este OPRESCU un independent asa cum s-a pretins in toata aceasta perioada sau este doar un primar pliat pe interesele politice ale PSD si care trage sforile electorale in aceasta directie?

RAZVAN MIRONESCU: SORIN OPRESCU este cand independent cand aprig sustinator al PSD, depinde de interesele sale de moment. Sa nu uitam ca in campania pentru alegerile prezidentiale s-a implicat deschis si puternic in favoarea lui Victor Ponta , iar la Congresul PSD s-a prezentat ca o adevarata vedeta a PSD . E clar, insa, ca cel mai drag ii e interesul personal si nu cel de partid sau al cetatenilor din Bucuresti .

Si, totusi, OPRESCU a fost votat de marea majoritate a bucurestenilor inclusiv de locuitori ai SECTORULUI 6. Cum a putut reusi sa se vanda electoral atat de bine?

RAZVAN MIRONESCU: Are charisma politica, i-a pacalit pe multi cu limbajul sau colocvial si atitudinea detasata , parand ca este tot timpul in control, dar de fapt el controla sistemul relational din PMB si nu activitatea subordonatilor. Nu sunt convins ca ar fi pacalit si in 2016 locuitorii Bucurestiului dar nici nu exclud aceasta posibilitate. De fapt , toata lumea a sperat ca un medic , si inca unul renumit , va avea demnitatea si decenta de a servi corespunzator interesele celor ce l-au ales intr-o functie atat de importanta , lucru care s-a dovedit doar partial adevarat . Iar acum , daca acuzatiile procurorilor vor fi dovedite , se va dovedi ca totul a fost o mascarada de prost gust , jucata de un actor sarlatan in fata a doua milioane de cetateni .

CITESTE SI: DEPUTATUL RAZVAN MIRONESCU LANSEAZA CAMPANIA ”SOCIALXCHANGE – DONEAZA PENTRU EDUCATIE” IN SECTORUL 6

Ca si posibil viitor candidat PNL la PRIMARIA SECTORULUI 6 cat de importanta considerati ca este relatia dintre un primar general si un primar de sector?

RAZVAN MIRONESCU: In Bucuresti aceasta relatie este foarte importanta , si ea nu trebuie sa fie una de prietenie sau bazata pe interese politice. Trebuie sa fie o relatie institutionala corecta in care nici una dintre parti sa nu faca abuz de functie in dorinta de a arata celuilalt cine e mai tare , si cele doua parti sa faca toate demersurile in a rezolva operativ si in deplina legalitate situatiile ivite , in folosul cetatenilor . Un exemplu in acest sens sunt zecile de terenuri pe care PMB le detine in Bucuresti si care stau nefolosite , fara nici un proiect in asteptare , in timp de primariile de sector au nevoie disperata de terenuri pentru unitati de invatamant , unitati sanitare sau sedii administrative .

Care credeti ca ar trebui sa fie profilul primarului general al Capitalei?

RAZVAN MIRONESCU: Primarul General al Capitalei trebuie sa fie un om onest si dedicat comunitatii , un excelent manager si un bun gospodar , care trebuie mai ales sa invete din greselile si nerealizarile predecesorului sau. Primarul General al Capitalei trebuie sa inspire incredere si profesionalism, autoritate si integritate .

Cu OPRESCU in corzi cum vedeti lupta pentru Primaria Capitalei la alegerile din 2016?

RAZVAN MIRONESCU: Lupta este relansata si sunt convins ca se vor inscrie in cursa tot felul de oportunisti , insa am incredere ca persoana care va fi candidatul PNL va iesi invingatoare . Motivul este simplu , noi ne-am asumat ca partid pentru candidatii pe care ii propunem criteriile mentionate mai sus si de aceea cred ca vom castiga.  SORIN OPRESCU va intra in istorie ca unul dintre politicienii care s-au bucurat de o popularitate uriasa si si-au batut joc de cetatenii care i-au asigurat aceasta notorietate. Si cetatenii iarta, dar nu uita!

Sursa text si foto: cronica romana