RAZVAN MIRONESCU stie care vor fi CONTRACANDIDATII in lupta pentru PRIMARIA SECTORULUI 6

Candidatul Partidului National Liberal pentru SECTORUL 6 la ALEGERILE LOCALE din 2016, RAZVAN MIRONESCU, a dezvaluit in exclusivitate pentru PSnews, ce anume l-a determinat sa faca pasul de la o cariera in Parlament la una in administratia locala, care sunt argumentele cu care va merge in fata locuitorilor pentru a le castiga increderea, dar si ce alti candidati din partea PNL vor mai intra in cursa.

Deputatul RAZVAN MIRONESCU a mai discutat despre problemele de actualitate ale SECTORULUI 6, explicand care sunt solutiile pe care le poate aduce.

Ati decis sa intrati in cursa interna pentru PRIMARIA SECTORULUI 6. Stiti sa mai fie in PNL alti candidati pentru aceeasi functie?

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU, despre incidentul de la Centrul din Sectorul 6: Am SOLICITAT CONDUCERII o ANALIZA ATENTA 

RAZVAN MIRONESCU: Da, in cursa interna pentru desemnarea candidatului PNL s-a mai inscris dl DANIL TULUGEA, consilier local. Ramane ca in urma sondajelor si a evaluarilor sa ramana definitiva candidatura celui mai bine plasat dintre noi.

Ce anume v-a determinat sa faceti pasul de la o cariera in Parlament la una in administratia locala?

RAZVAN MIRONESCU: Activez politic ca membru PNL in SECTORUL 6 din anul 2006, iar in cartierul Militari de la inceputul lui 2010, cand eram un simplu membru al Biroului Permanent al filialei PNL SECTOR 6. De cand am fost ales Deputat in SECTORUL 6, in decembrie 2012, am inregistrat la cabinetul parlamentar peste 300 petitii din partea cetatenilor din sector din care peste 90% sunt probleme de administratie locala, si am avut discutii cu alte cateva sute de cetateni pe probleme ce tin de administratie in general. De aceea, am considerat ca pot servi interesele cetatenilor mai direct si mai bine din postura de Primar, fiind deja la curent cu toate problemele sectorului si avand in vedere deja solutii pentru cele principale. Nu vreau sa minimalizez insa calitatea de parlamentar, si pot spune ca in aceasta calitate am sprijinit legislativ si prin intrebari si interpelari la nivelul Guvernului unele proiecte importante ale sectorului. Cea mai fericita situatie este de fapt cea actuala, cand exista o echipa, o cooperare buna intre administratia locala si parlamentar, fiecare cu atributiile sale institutionale.

Care sunt argumentele cu care mergeti in fata locuitorilor SECTORULUI 6 pentru a le castiga increderea?

RAZVAN MIRONESCU: Am mai multe argumente, toate la fel de solide. Primul argument este experienta de viata si cea profesionala, lucruri absolut esentiale pe care se poate construi o cariera politica sau administrativa. Sunt inginer constructor de profesie, am un master in administratia afacerilor acordat de o prestigioasa universitate americana, am in spate o cariera de succes in domeniul privat si in prezent experienta politica la cel mai inalt nivel, in calitate de Deputat in Parlamentul Romaniei. Din 2006 imi desfasor activitatea politica exclusiv in sectorul 6, cu o mica intrerupere de circa 3 luni timp in care am condus in calitate de presedinte interimar filiala sectorului 1 a PNL. De aici vine al doilea argument, si anume continuitatea in legatura cu realitatile sectorului si cu oamenii care locuiesc aici. Al treilea argument, si cel mai important, reprezinta realizarile mele in activitatea de Deputat, atat in plan legislativ cat si in rezolvarea problemelor care mi-au fost aduse in atentie de cetateni, sau pe care le-am identificat eu personal sau prin intermediul consilierilor mei din sector .

Pentru ca este de actualitate, as dori sa amintesc doar ultima dintre aceste realizari si care este poate cea mai importanta. In urma demersurilor institutionale insistente pe care le-am facut catre Ministrul Culturii Ionut Vulpescu si catre Secretarul de Stat Bogdan Stanoevici, carora le multumesc in mod public pe aceasta cale, in cursul acestei saptamani s-a semnat, dupa mai bine de 4 ani de asteptare, Procesul Verbal de predare primire de la RADEF catre PRIMARIA SECTORULUI 6, a cladirilor si terenurilor aferente Cinematografelor Favorit si Giulesti. Se va concretiza astfel mult-asteptatul proiect al Centrului Cutural European „Favorit”, un proiect cu adevarat european care va aduce un plus de imagine considerabil sectorului 6 si un loc de recreere exceptional locuitorilor acestuia.

In 2012, ati ajuns parlamentar al SECTORULUI 6 din partea USL, alaturi de social-democratul GABRIEL MUTU. Acum, cel mai probabil, domnul Mutu va fi contracandidatul dumneavoastra la PRIMARIA SECTORULUI 6. Cum vedeti aceasta situatie?

RAZVAN MIRONESCU: Este o situatie des intalnita in politica, fostii aliati sunt apoi adversari si viceversa. Ca fost sportiv de performanta am invatat sa-mi respect adversarii si de aceea il consider pe GABRIEL MUTU un contra-candidat puternic dar in acelasi timp fair-play, cu care sunt convins ca voi avea numeroase dispute pe solutii la problemele specifice sectorului in campania electorala ce va urma. Consider insa ca solutiile liberale sunt insa mai potrivite si vor fi preferate de electorat .

Pentru unul dintre cele mai mari sectoare din Bucuresti, SECTORUL 6 este, comparativ cu 3 sau 4, prea putin dezvoltat. Din ce motive credeti ca s-a ajuns in aceasta situatie si cum poate fi remediata?

RAZVAN MIRONESCU: In primul rand nu consider ca SECTORUL 6 este mai putin dezvoltat decat nici unul dintre sectoarele Capitalei cu atat mai putin fata de sectoarele 3 sau 4. Conditiile geografice, granitele administrative si situatia demografica pot influenta intr-adevar veniturile bugetului local la un sector si din acest motiv consider ca suntem dezavantajati de exemplu ca granita Bucurestiului nu este cu 500-1000 m mai spre vest. Toata platforma de la Carrefour si Hornbach Militari pe ambele parti ale autostrazii ar fi fost atunci in SECTORUL 6 si nu in Chiajna , iar veniturile la bugetul local sensibil crescute . O alta problema specifica sectorului ar fi terenurile imense practic nefolosite care apartin de Ministerul Apararii dar si lipsa de spatii verzi in special in Militari.

Ca si solutii, am in vedere inventarierea juridica a tuturor parcelelor de teren neconstruit din sector in vederea identificarii acelor terenuri care apartin domeniului pubic si care pot fi viabilizate in interesul cetatenilor, prin amenajarea de mici parculete, locuri de joaca, de odihna sau parcari. O alta solutie moderna si cu costuri reduse sunt parcarile semi-subterane cu spatii verzi deasupra, solutie pentru care am deja si un proiect pregatit. Pentru aceastea e nevoie de parcele ceva mai mari de teren, dar care se pot gasi. In paralel , ma voi concentra pe atragerea de investitori pentru revigorarea activitatii industriale pe platforma Militari.

CITESTE SI: DEPUTATUL RAZVAN HORIA MIRONESCU INTRA IN CURSA PENTRU PRIMARIA SECTORULUI 6 

Cum intentionati sa rezolvati problema curateniei care in multe locuri din sector lasa de dorit ?

RAZVAN MIRONESCU: Curatenia este o problema stringenta si de mare actualitate. Peste jumatate dintre petitiile cetatenilor contin referiri la starea precara a curateniei domeniului public in anumite zone sau in anumite perioade. Ma refer aici si la activitatea de colectare a gunoiului menajer care nu are ritmicitate in unele cartiere. Solutia ar fi o reorganizare a activitatii ADPDU SECTOR 6 pe de o parte iar pe de alta parte o schimbare radicala in activitatea de salubrizare, cu respectarea Strategiei de Salubrizare a Municipiului Bucuresti, document recent aprobat si a carui respectare este obligatorie prin lege. Rezultatul insa trebuie sa fie o stare de curatenie mult imbunatatita fata de ce este acum.

Care este pozitia dumneavoastra fata de unul dintre cele mai arzatoare subiecte ale Sectorului: magistrala de metrou?

RAZVAN MIRONESCU:  Dupa cum se stie , Magistrala 5 este un proiect derulat de Guvern, prin Ministerul Transporturilor si finantat din bugetul de stat si fonduri nerambursabile europene prin programul POS-T. Lucrarile au afectat major confortul locuitorilor Cartierului Drumul Taberei mai ales ca s-au suprapus timp de un an si ceva cu lucrarile de modernizare a Parcului Drumul Taberei. Urmresc indeaproape desfasurarea lucrarilor si tin legatura cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor pentru a ma asigura ca graficul de lucrari se respecta astfel incat sa nu se prelungeasca nejustificat starea de provizorat a carosabilului, a trotuarelor si a spatiilor verzi adiacente lucrarilor. De exemplu, un moment important se desfasoara chiar in aceste saptamani , si anume refacerea carosabilului, a trotuarelor si a scuarului central pe bulevardul Drumul Taberei, pana la sfarsitul anului fiind programata acoperirea inclusiv a depoului de la statia Valea Argesului, ceea ce practic ar insemna finalizarea lucrarilor de suprafata la tronsonul Eroilor-Raul Doamnei.

Ce planuri aveti pentru decongestionarea traficului rutier de pe Bulevardul Iuliu Maniu?

RAZVAN MIRONESCU: Este din pacate o situatie a carei rezolvare, aflata de multi ani pe agenda Primariei Municipiului Bucuresti, treneaza in mod nejustificat. Sunt in principiu trei solutii tehnice, nici una dintre ele nu este insa intr-o faza avansata de implementare datorita dezinteresului Pimarului General Sorin Oprescu care in 8 ani de mandat nu facut nici macar UN proiect major de infrastructura in SECTORUL 6 . Este vorba, pe scurt, de :

– strapungerea Splaiul Independentei – Pod Ciurel – Virtutii-A1. Sunt inca probleme juridice cu exproprierile, lucrarile se desfasoara extrem de lent, nu exista focus pe aceasta lucrare la PMB.

– Strapungerea Bd Timisoara – Centura de Vest a Capitalei si legatura cu Bd Iuliu Maniu. Aceeasi situatie ca la punctul anterior.

– Sosea supendata deasupra scuarului median al Bulevardului Iuliu Maniu.

In incheiere, ce mesaj aveti pentru locuitorii sectorului 6 si de ce sunteti un candidat potrivit pentru functia de primar?

RAZVAN MIRONESCU: De-a lungul activitatii mele politice si administrative am invatat un lucru: cetateanul trebuie sa fie in centrul tuturor politicilor formulate de catre oamenii politici si de catre cei care detin puterea de decizie. Nu sunt genul de politician care sa promita marea cu sarea. Cei din sector ma cunosc. Am fost ales in 2012 aici, am fost pe strazile sectorului pentru a-i cunoaste pe oameni, am discutat cu acestia.

Sunt un om al dialogului si un adept al dezbaterilor cu privire la proiectele de interes public, iar acest lucru l-am aratat bucurestenilor de-a lungul mandatului meu. Nu am ascuns niciodata ca este nevoie de o apropiere fata de cetateni pentru a cunoaste dificultatile lor, iar tocmai acest lucru voi incerca sa il fac. Este nevoie ca vocea bucuresteanului sa fie mai bine auzita, dar mai important, sa fie mai bine ascultata. Ceea ce vreau sa le transmit celor din sectorul 6 este ca pot avea incredere in mine ca voi continua acelasi stil de politica deschis catre ei si ca le voi pune pe primul plan problemele cu care se confrunta si voi incerca sa gasesc solutii pentru acestea.

Sursa foto si text: psnews