RAZVAN NICOLESCU: Am propus KazMunayGas sa construiasca un COMBINAT CHIMIC in Dobrogea

Guvernul a propus companiei KazMunayGas, care detine Rompetrol, sa construiasca in Dobrogea un COMBINAT CHIMIC cu bani din miliardul de dolari promis de compania kazaha, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, RAZVAN NICOLESCU.

“Una din sugestiile statului roman facute celor de la Rompetrol pentru o posibila investitie, utilizind acel miliard de dolari, vizeaza construirea unui COMBINAT CHIMIC nou in zona Dobrogea. Nu este o decizie luata inca. Pe langa combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond in depozite de gaze. Ei ne-au propus achizitionarea de benzinarii deja construite, dar nu am acceptat si nu vom accepta niciodata asa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinarii”, a afirmat Nicolescu.

Citeste si: Grupul ROMPETROL NV. isi schimba denumirea

Potrivit unui memorandum incheiat intre Guvern si KazMunayGas, cele doua parti vor infiinta un fond detinut in proportie de 80 la suta de companie si 20 la suta de statul roman prin care vor fi efectuate investitii de aproximativ un miliard de dolari, pe o perioada de sapte ani.

Citeste si: Seful KazMunayGas, actionar Rompetrol, s-a intalnit cu premierul Ponta

Sursa foto: tvdobrogea.ro