Razvan Nicolescu pleaca la Roma pentru a discuta despre vanzarea operatiunilor ENEL din Romania

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, se va deplasa miercuri la Roma, Italia, pentru discutii cu conducerea grupului energetic Enel privind vanzarea operatiunilor din Romania.

El va fi insotit in aceasta vizita de directorii generali ai Nuclearelectrica si Electrica, Daniela Lulache si, respectiv, Ioan Rosca. 

Enel, care detine o treime din piata distributiei de energie din Romania, a anuntat ca vrea sa vanda operatiunile din Romania pana la sfarsitul acestui an.

Citeste si: Guvernul va suspenda nedeterminat liberalizarea pretului gazelor produse in Romania si destinate populatiei

Nicolescu a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, ca activitatea de distributie a energiei este considerata strategica de statul roman, mai ales in zona Dobrogea, tinand cont de ce intampla in estul tarii.

“Nu incurajam pe nimeni sa depuna oferta pentru cumpararea distributiei din Dobrogea, mai ales ca exista interes din partea unor companii de stat romanesti”, a spus Nicolescu.

Citeste si: RUSIA reduce livrarile de GAZE catre ROMANIA cu 10%. Ministrul Energiei: Populatia nu va suferi nici daca vom avea o iarna extrema