RAZVAN NICOLESCU: STRATEGIA ENERGETICA a Romaniei va fi lansata in DEZBATERE PUBLICA dupa alegeri

Departamentul pentru Energie va lansa in DEZBATERE PUBLICA dupa alegeri STRATEGIA ENERGETICA a Romaniei, pentru ca documentul sa nu fie utilizat in scopuri electorale, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, RAZVAN NICOLESCU.

“Am finalizat jumatate, adica doua din cele patru capitole ale strategiei, dar o sa așteptam pana dupa alegeri sa avem discutii serioase, fara implicatii politice. Nu vreau sa ne batem joc de munca expertilor sau sa avem un document uitat intr-un sertar”, a spus Nicolescu.

El a adaugat ca obiectivul principal din strategie vizeaza asigurarea securitatii energetice a Romaniei.

Citeste si: Energia electrica ar putea fi folosita pentru incalzirea locuintelor, inlocuind gazele naturale sau pacura

“Romania are șansa ca, in 2020, sa fie a doua tara, dupa Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primara decat va consuma. Acest lucru ii va conferi tarii noastre un rol strategic regional”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor preturi competitive la energie.

Nicolescu a amintit ca PIB-ul tarii depinde in proportie de 30 la suta de productia industriala, spre deosebire de media europeana, care este de 18 la suta.

“Astfel ca este vital pentru noi sa generam preturi competitive pentru industria și economia romaneasca”, a sustinut RAZVAN NICOLESCU.

Al treilea obiectiv mentionat de șeful de la Energie este cel legat de protectia mediului.

Citeste si: Comisia Europeana a prezentat o noua strategie in domeniul SECURITATII ENERGETICE

“Ma voi implica personal in ceea ce privește sectorul de energie regenerabila. Am creat un grup de lucru, unde am adus la aceeași masa reprezentantii companiilor, ai consumatorilor și ai institutiilor de finantare. Se contureaza un scenariu, dar sa vedem ce vom face”, a precizat el.

Sursa foto: gov.ro