RAZVAN NICOLESCU: Vom da o OUG saptamana viitoare referitoare la CET-uri astfel incat PRETUL GAZELOR sa nu se modifice

Ministrul delegat pentru Energie, RAZVAN NICOLESCU, a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca Executivul va adopta saptamana viitoare o ordonanta de urgenta care va reglementa situatia CET-urilor astfel incat sa nu se modifice PRETUL GAZELOR.

“Avem acordul scris al Comisiei Europene si saptamana viitoare o sa transpunem acest acord pe care il avem de la Comisie intr-un proiect de ordonanta de urgenta, dar nu s-a pus niciodata problema asta (a scumpirii gazelor – n.r), a spus Nicolescu, rugat de premier sa confirme ca la CET-uri nu se schimba PRETUL GAZELOR.

La randul sau, premierul VICTOR PONTA a negat ca s-ar modifica PRETUL GAZELOR si a calificat anunturile in acest sens drept “declaratii mai putin serioase”.

Citeste si: Va creste pretul la gaze? Ministrul Razvan Nicolescu: Factura este posibil sa creasca cu cateva procente

“Este o perioada cu tot felul de declaratii, probabil mai mult politice si mai putin serioase. Nu se creste nici pretul la gaze la populatie, nici la CET-uri. Avem inclusiv comunicarea oficiala de la Comisia Europeana, legata de faptul ca CET-urile sunt considerate prioritare la cumpararea, achizitionarea gazelor din productia interna”, a spus VICTOR PONTA, citat de Agerpres.

Premierul i-a cerut ministrului delegat pentru Energie sa lucreze in continuare cu Primaria Capitalei pentru accelerarea fuziunii ELCEN-RADET.

Citeste si: Pretul GAZELOR ar putea creste cu pana la 35% din ianuarie 2015 pentru detinatorii centralelor de apartament

“Se pune problema insa sa finalizam fuziunea ELCEN-RADET ca pentru Bucuresti sa existe o solutie pe termen lung, nu doar pentru in acest an, legat de termoficare. Aici vreau sa va rog in continuare sa lucrati cu Primaria Generala si sa finalizam aceasta procedura care a inceput in urma cu doi ani si care n-a fost deloc simpla pentru ca era vorba de datorii istorice, din diverse perioade si diverse mandate, dar care ofera Bucurestiului o perspectiva foarte clara legata de termoficare in viitor”, a sustinut seful Guvernului.

Sursa foto: gov.ro