Primarul general RAZVAN SAVA: Am REDESCHIS NATIONAL ARENA incepand de azi – DOCUMENT

Primarul general interimar RAZVAN SAVA a facut publica, vineri, REDESCHIDEREA stadionului NATIONAL ARENA din Capitala. Edilul a anuntat obtinerea AUTORIZATIA de FUNCTIONARE (de SECURITATE in caz de INCENDIU) de la ISU si astfel REDESCHIDEREA celei mai mari arene din Romania a devenit o chestiune de ore.

“Intr-un final am reusit sa REDESCHIDEM stadionul NATIONAL ARENA dupa o destul de lunga perioada de timp. Ma bucur ca, toata lumea implicata in frunte cu vicepremierul VASILE DANCU, a inteles ca pentru atingerea acestui scop a fost necesara parcurgerea tuturor pasilor legali. Rezultatul este REDESCHIDEREA ARENEI NATIONALE un moment pe care care ca il vor savura toti cetatenii care iubesc sportul din Capitala dar si din tara. Acesta este deznodamantul pe care l-am asteptat cu totii”, a declarat RAZVAN SAVA.

Reprezentantii ISU impreuna cu cei ai PRIMARIEI CAPITALEI au facut, pe parcursul zilei de vineri, ultimele demersuri pentru ca stadionul NATIONAL ARENA sa poata fi redeschis. 

”Ca urmare a solicitarii de emitere a autorizatiei de securitate la incendiu si a completarii dosarului aferent de catre Primaria Municipiului Bucuresti, cu agrementul tehnic pentru cele doua tipuri de membrane ale acoperisului, specialistii din cadrul institutiei noastre au analizat documentatia acestui obiectiv, actualizata cu modificarile efectuate in ultimii ani, si au concluzionat ca in acest moment se indeplinesc conditiile pentru emiterea autorizatiei de securitate la incendiu”, precizeaza ISU.

Totodata, pentru respectarea procedurilor, ISU va inainta Primariei Bucuresti o adresa de instiintare privind emiterea autorizatiei si solicitarea de ridicare a acesteia, ”insotita de documentatia vizata spre neschimbare”.  Este foarte probabil ca primul meci care va fi gazduit de NATIONAL ARENA sa fie cel dintre Dinamo si Pandurii din play-off-ul Ligii I, care se va disputa duminica 20 martie, de la ora 20.30.

NATIONAL ARENA a fost inchis la finceputul lunii noiembrie 2015, dupa ce ISU a descoperit ca stadionul nu avea autorizatie de functionare inca de la inaugurare (2011).

Sursa foto: MONDO NEWS