RAZVAN SAVA cere RADET masuri pentru locuitorii celor 400 de blocuri debransate pentru neplata

Primarul interimar al Capitalei RAZVAN SAVA a cerut, miercuri, directorului RADET sa ia masuri pentru locuitorii celor aproape 400 de blocuri care sunt debransate de la sistemul centralizat pentru neplata.

“Fac un apel, domnule director RADET, pentru locuitorii celor aproape 400 de blocuri care sunt debransate de la sistemul centralizat pentru neplata! Sunt conditii meteo extreme si trebuie sa avem in vedere faptul ca sunt si buni platnici printre ei si nu trebuie sa sufere de lipsa caldurii. Prioritatea noastra in aceasta perioada trebuie sa fie sanatatea populatiei”, a spus primarul general RAZVAN SAVA, la comandamentul de iarna ce a avut loc miercuri seara la Primaria Capitalei.

CITESTE SI: INTRERUPEREA CALDURII in Capitala, cauzata de avarii atat la RADET, cat si la ELCEN

Directorul RADET Valentin Vitalariu a raspuns ca, incepand de joi, vor fi initiate discutii cu asociatiile de proprietari care au restante ce au dus la debransare.

“Vom analiza situatia si se va lua legatura cu asociatiile de locatari restante, astfel incat sa nu mai existe pe viitor o astfel de problema”, a spus Vitalariu.

CITESTE SI: LOCUINTELE DIN DRUMUL TABEREI VOR FI INCALZITE LA PARAMETRI OPTIMI CEL TARZIU MIERCURI

De asemenea, RAZVAN SAVA a anuntat ca bucurestenii care au fost afectati de intreruperile de caldura, in Drumul Taberei si Militari, nu vor plati mai mult decat au consumat.

“Fiecare bloc din Capitala este monitorizat si contorizat. Este imposibil ca locuitorii Capitalei sa plateasca mai mult decat au primit si au consumat. Acel contor inregistreaza cantitatea de caldura livrata, iar aceasta cantitate este preluata intr-un program de calcul si este facturata catre populatie. Nu exista posibilitatea interventiei umane in acest sistem astfel incat sa spunem ca exista o greseala si ca din greseala un bloc plateste mai mult decat a consumat”, a explicat directorul RADET.

 Sursa foto: hotnews