RAZVAN SAVA: DELTA VACARESTI va fi un PLAMAN VERDE al CAPITALEI

Primarul interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA, a reiterat, joi, dorinta municipalitatii de a-si depune candidatura, alaturi de societatea civila si institutii specializate, pentru a prelua in administrare DELTA VACARESTI, adaugand ca aceasta va reprezenta un PLAMAN VERDE al Bucurestiului, proiectul unei generatii pentru viitor.

“Imi doresc ca alaturi de societatea civila si alte institutii specializate sa ne depunem candidatura pentru preluarea in custodie a acestei viitoare rezervatii naturale. Asteptam din zi in zi emiterea de catre Guvernul Romaniei a hotararii privind declararea zonei DELTEI VACARESTI ca parc natural. Vom crea un plaman verde de 183 de hectare in mijlocul Capitalei si acesta cred ca poate constitui prin generozitatea lui proiectul unei generatii pentru viitor”, a spus edilul RAZVAN SAVA in cadrul deschiderii oficiale a expozitiei Romenvirotec.

RAZVAN SAVA a apreciat ca provocarile de mediu si gasirea celor mai avansate solutii pentru depasirea lor constituie “poate cea mai importanta preocupare a omenirii in acest moment”. “Sub sloganul Verde pentru Bucuresti, in luna aprilie se desfasoara unul dintre cele mai ample programe educative privind protectia mediului. Vorbim despre actiuni de ecologizare, plantare de arbori, lectii interactive in scoli. Prezervarea si castigarea suprafetelor de spatii verzi, amenajarea rezervatiei DELTA VACARESTI, iluminatul public eficient si eco-friendly, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, planul de mobilitate urbana durabila, extinderea statiei de epurare a apelor uzate de la Glina sunt doar cateva dintre armele cu care Primaria Municipiului Bucuresti ataca poluarea”, a adaugat primarul general RAZVAN SAVA.

RAZVAN SAVA a amintit ca in luna ianuarie a fost demarat planul privind calitatea aerului, care prevede abordarea din perspectiva impactului de mediu a unor domenii precum transportul public urban, strategia privind spatiile verzi, salubrizarea, gestionarea santierelor de constructii, eficienta energetica si constientizarea populatiei asupra efectelor poluarii.

La finalul conferintei, edilul RAZVAN SAVA si ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, au plantat un prun pe unul dintre spatiile verzi de la Romexpo, care a devenit astfel copacul “Romenvirotec 2016”. Cei doi au vizitat standurile si au discutat cu expozantii.

CITESTE SI: RAZVAN SAVA II DA O REPLICA DURA PRIMARULUI INTERIMAR DANIEL BALUTA DE LA SECTORUL 4

Primaria Capitalei are propriul stand in cadrul Expozitiei internationale de tehnologii si echipamente de protectia mediului, reciclare si energii alternative. Astfel, la intrarea in Pavilionul C6, cei interesati pot obtine informatii despre: hartile strategice privind poluarea fonica si calitatea aerului, cartografierea spatiilor verzi publice, Planul de Mobilitate Urbana Durabila, sisteme eficiente de iluminat public, statia de epurare Glina, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana si campaniile de constientizare in domeniul protectiei mediului.

De asemenea, cei mici au un loc special amenajat unde pot colora planse cu imagini din natura, in timp ce elevii mai mari pot vizita laboratorul mobil de testare a calitatii aerului.

Expozitia, avand peste 41 de firme participante din 21 de tari, se desfasoara pana duminica si poate fi vizitata intre orele 10,00 si 18,00.

Sursa foto: facebook / RAZVAN SAVA