RAZVAN SAVA: DEZVOLTAREA ECONOMICA a sectorului 4, pusa in pericol de primarul DANIEL BALUTA

Liderul consilierilor liberali de la SECTORUL 4, fostul primar general RAZVAN SAVA, atrage atentia asupra unui veritabil atentat la adresa initiativei private cu repercusiuni negative si imediate asupra bugetului local si implicit asupra dezvoltarii economice a SECTORULUI 4.

Totodata, RAZVAN SAVA precizeaza ca aceasta nu este una dintr-un lug sir de decizii din care reiese faptul ca administratia actuala a Sectorului 4, in frunte cu primarul PSD DANIEL BALUTA, se comporta precum stapanul pe mosie.

„Unul dintre cele mai controversate puncte de pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Consiliului Local Sector 4 este proiectul de hotarare privind responsabilitatile care revin persoanelor fizice si juridice pentru asigurarea unui climat de ordine, curatenie si disciplina a parcurilor si locurilor de joaca situate in Sectorul 4.

Proiectul de hotarare, initiat si sustinut de primarul pesedist Daniel Baluta, reprezinta un atentat grav la adresa initiativei private, avand un impact negativ asupra bugetului local si implicit asupra dezvoltarii economice a sectorului. Prin articolul 1 al proiectului de hotarare se interzice, imediat de la data intrarii in vigoare, existenta cosurilor de fum din zonele parcurilor si a locurilor de joaca.

Fara nici un fel de dezbatere publica, desi obligatorie din punct de vedere legal pentru acest tip de act normativ, hotararea isi propune sa desfiinteze practic mare parte din firmele private care au ca obiect de activitate alimentatia publica si care folosesc cosurile pentru degajarea fumului rezultat din prepararea alimentelor.

Consilierii Partidului National Liberal din cadrul Consiliului Local Sector 4 considera ca aceasta prevedere este abuziva din urmatoarele considerente:

Lipsa unei consultari publice a cetatenilor pe aceasta tema;

Lipsa unui studiu de impact economic al aplicarii masurii;

​Se produce o ingerinta grava in activitatea economica privata pentru care firmele vizate si-au obtinut anterior, conform legii, toate avizele si autorizatiile necesare;

Masura trebuia insotita de studiu tehnic privind optimizarea cosurilor de fum in vederea reducerii poluarii sau identificarea unor solutii tehnice alternative la cosurile de fum- care sa fie puse la dispozitia agentilor economici- si de un termen rezonabil pentru conformare;

De asemenea, prin articolul 2 al aceleiasi propuneri, se interzice comercializarea bauturilor alcoolice pe o raza mai mica de 100 de metri in jurul parcurilor si al locurilor de joaca. Justificarea pesedistului Baluta pentru acest punct este una puerila si nerealista, intrucat interzicerea comercializarii nu este solutia pentru limitarea comportamentelor anti-sociale din parcuri sau locuri de joaca. Solutia este interzicerea consumului bauturilor alcoolice in afara spatiilor special amenajate si autorizate in acest sens.

Comportamentele anti-sociale cauzate de consumul acestor bauturi trebuie sanctionate, conform atributiilor legale, de catre politia locala a Sectorului 4. Administratia actuala a Sectorului 4 se comporta precum stapanul pe mosie. Din aceasta cauza, le atragem atentia domnilor si doamnelor de la PSD ca Primaria si Consiliul local sunt ale comunitatii, si nu invers.

Partidul National Liberal avertizeaza majoritatea pesedista din Consiliul Local al Sectorului 4 ca, in virtutea articolului 55 din Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali, va raspunde administrativ, civil sau penal, in solidar cu primarul, pentru faptele savarsite in exercitarea atributiilor.

Razvan Sava

Prim – vicepresedinte PNL Sector 4,

Lider de grup PNL – Consiliul Local Sector 4”, se arata in comunicatul remis Mondo News de RAZVAN SAVA.

Sursa foto: pnl