RAZVAN SAVA, primarul interimar al Capitalei: Lucrarile la pistele pentru biciclete vor incepe in acest an

Studiul de fezabilitate pentru realizarea a 100 de kilometri de PISTE de BICICLETE in Bucuresti va fi reactualizat, iar lucrarile efective ar urma sa inceapa in acest an, a anuntat, joi, primarul general interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA, in urma unei intalniri cu ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer. 

“Este un studiu de fezabilitate intocmit in 2014, el acum se reactualizeaza. Ne dorim ca PISTELE de BICICLETE sa nu mai fie cele desenate si cele care nu au fost aprobate nici de Politia Municipiului Bucuresti, dar nici de cei care merg cu bicicleta. Sa avem niste piste in adevaratul sens al cuvantului, integrate, nu cum sunt acum: segmente de piste care nu pot fi folosite de la un capat la celalalt al orasului”, a spus edilul RAZVAN SAVA, citat de Agerpres.

CITESTE SI: PRIMARUL GENERAL RAZVAN SAVA: AM REDESCHIS NATIONAL ARENA INCEPAND DE AZI – DOCUMENT

RAZVAN SAVA a estimat ca lucrarile, care vor incepe in acest an, nu vor dura mai mult de un an – un an si jumatate.

Purtatorul de cuvant al PMB, ALEXANDRU ICHIM, a mentionat ca PMB va discuta inclusiv cu beneficiarii despre propunerile concrete de piste pentru biciclisti. “Noile propuneri vor fi discutate direct cu beneficiarii, adica cu cei care utilizeaza bicicleta ca mijloc de transport, urmand ca solutia finala sa fie data in urma acestei dezbateri si in urma unui studiu facut de specialisti, nu de peisagisti, asa cum s-a facut pana acum. (…) In momentul de fata, in Bucuresti, exista trei variante de trasee de biciclete: pe trotuar, pe carosabil si solutia de la Calea Victoriei. Niciuna din cele trei variante nu corespunde nevoilor si realitatilor Capitalei. Studiul de fezabilitate realizat, de data aceasta, de specialisti in trafic va identifica solutia optima”, a precizat el.

ALEXANDRU ICHIM a adaugat ca prima componenta a proiectului va fi realizarea de piste care sa corespunda standardelor de siguranta, iar urmatorul punct ar urma sa fie realizarea de puncte de inchiriere de biciclete, dupa modelul capitalelor europene.

Sursa foto: pmb