REABILITAREA TERMICA a blocurilor continua GRATUIT pentru cetateni, in Sectorul 1

Programul de REABILITARE TERMICA a blocurilor din Sectorul 1 va continua in aceleasi conditii ca si pana acum si anume GRATUIT pentru cetateni, a anuntat miercuri Primaria Sectorului 1.

Conform sursei citate, prevederea legala potrivit careia proprietarii de apartamente sunt obligati sa plateasca intre 10 si 30 la suta din costul REABILITARII TERMICE a locuintelor se aplica numai in localitatile in care anveloparea imobilelor se face din fonduri europene.

In Sectorul 1, in acest an, REABILITAREA TERMICA este realizata exclusiv din fonduri de la bugetul local, fara ca cetatenii din aceasta zona administrativa sa achite vreun ban din costul acestei investitii, mai spune sursa citata.

Citeste si: PRIMUL CONTRACT pentru REABILITAREA TERMICA a unor blocuri din Bucuresti cu FONDURI EUROPENE

In 2014, Primaria Sectorului 1 va REABILITA TERMIC 190 de blocuri. Pana in prezent au fost finalizate lucrarile la 35 de imobile, iar la alte 140 lucrarile sunt in diverse stadii de executie.

Astfel, la sfarsitul acestui an, locatarii din peste 800 de blocuri din Sectorul 1 se vor bucura de beneficiile REABILITARII TERMICE. Administratia locala a Sectorului 1 isi propune ca, pana la sfarsitul anului 2015, sa finalizeze REABILITAREA TERMICA la toate blocurile eligibile de a intra in acest program.

“Doresc sa-i asigur pe cetatenii Sectorului 1 ca programul de REABILITARE TERMICA a blocurilor va continua sa fie GRATUIT! Ar fi nedrept si inacceptabil ca proprietarii din unele imobile sa beneficieze de REABILITARE TERMICA GRATUIT si altii nu. Nu putem sa le fim unora muma, iar altora – ciuma. Toti proprietarii de apartamente platesc impozite la bugetul local si toti au dreptul sa beneficieze de investitiile noastre in aceleasi conditii”, afirma Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Citeste si: In Sectorul 1 s-au redeschis santierele pentru reabilitarea termica a blocurilor

Potrivit sursei citate. proiectul de REABILITARE TERMICA a blocurilor – “Iarna va fi ca vara!” este o investitie economica pe timp de criza. Aplicarea proiectului inseamna cresterea valorii de piata a locuintelor, cresterea economiilor cetatenilor prin scaderea costurilor de intretinere a locuintei, precum si reducerea risipei de resursa energetic. Pe langa beneficiile de ordin economic, prin programul de REABILITARE TERMICA, comunitatea Sectorului 1 va locui intr-o zona coerenta din punct de vedere urbanistic si estetic.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1