REABILITAREA TERMICA si MODERNIZAREA URBANA, obiectivele majore ale lui RARES MANESCU

Inca de la inceputul mandatului sau, unul dintre obiectivele majore ale primarului Sectorului 6, RARES MANESCU, a fost acela al REABILITARII TERMICE GRATUITE a blocurilor de locuinte. Proiectul este in grafic iar procesul de REABILITARE TERMICA GRATUITA a blocurilor de locuinte va continua.

In SECTORUL 6 au fost finalizate lucrarile la inca 32 de blocuri. Suprafata lucrarilor pentru cele 32 de imobile este de 232.757,79 mp, iar suma alocata se ridica la 85.571.814 lei. Suma totala cheltuita pentru actualul program de REABILITARE TERMICA GRATUITA depaseste 125 de milioane de euro, fiind constituita din fonduri de la bugetul local. Raportat la bugetul SECTORULUI 6, este cel mai mare si mai costisitor proiect derulat in ultimii 25 de ani de PRIMARIA SECTORULUI 6.

CITESTE SI: PROIECTUL SOCIALXCHANGE, INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU, A PRIMIT RECUNOASTEREA EUROPEANA

Pentru finalizarea completa a acestui program estimarea de costuri depaseste 1 miliard de euro. Eficientizarea energetica este, pe de o parte, o directiva europeana ce trebuie respectata, dar reprezinta, in esenta, un pas spre o viata mai buna pentru cetatenii din Bucuresti. Imaginea Capitalei se imbunatateste, la fel si conditiile de trai ale comunitatii.

In alta ordine de idei, primarul RARES MANESCU a reusit sa convinga Consiliul Local sa suplimenteze bugetul cu fonduri nerambursabile, interne si europene, pentru a putea duce la bun sfarsit proiectele majore de investitii. Cele doua proiecte de MODERNIZARE URBANA din cartierele Militari si Drumul Taberei presupun reabilitarea sistemului rutier, a trotuarelor si a parcajelor vechi in cele mai dens populate zone din SECTORUL 6.

Lucrarile au inceput deja sa prinda contur, iar la finele anului 2015 spatiile verzi si locurile de joaca nou amenajate vor arata identic cu cele din cartierele rezidentiale moderne. In cazul proiectului din cartierul Militari, a fost obtinuta o autorizatie de constructie care a permis reluarea lucrarilor inca din luna iulie. Rezultatele concrete se vor vedea sub forma a 1200 de locuri de parcare reabiliitate, a 17 hectare de spatii verzi amenajate si a 35.000 mp de covor asfaltic, toate supravegheate gratie unui sistem de camere video.

Sursa foto: realitatea