Reactia internetului: DORIM PROTECTIE SPIRITUALA IN COLOANELE OFICIALE

CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA care a murit in timp ce era in COLOANA OFICIALA a ministrului de Interne GABRIEL OPREA a produs numeroase demersuri jurnalistice, in urma carora s-a aflat faptul ca Oprea folosise peste 1.500 de MISIUNI SPECIALE in ultimul an, dar si ca PATRIARHIA foloseste abuziv COLOANA OFICIALA.

Astfel, reactia internetului nu a intarziat sa apara. Intr-o PETITIE ONLINE numita ”DORIM PROTECTIE SPIRITUALA IN COLOANELE OFICIALE”, un text tragicomic in care se cere ca preotii de la parohiile mici sa fie plasati in fiecare coloana oficiala, pentru a fi prezenti la timp in cazul in care vreun alt politist isi pierde viata la datorie. 

CITESTE SI: PATRIARHIA CERE MAI MASINA LA DELEGATII OFICIALE

”Recentul eveniment tragic in urma caruia un politist care participa ilegal la una dintre cele 1500 de misiuni de urgenta din 2015 ale vicepremierului Gabriel Oprea si-a pierdut viata a provocat multe discutii. Astfel, am aflat ca si Biserica Ortodoxa Romana foloseste in mod ilegal masini ale Politiei Rutiere pentru a-si croi drum prin trafic. In concluzie, consideram ca este nevoie in mod categoric de includerea unei masini suplimentare in orice coloana oficiala in care se gasesc si vehicule ale politiei care sa contina preoti ai BOR, astfel incat oricarui accidentat fatal sa i se poata facilita drumul catre Rai.

Motivatii:

Institutia BOR este scutita de impozite si taxe, contributia acesteia la sociatetate fiind practic nula. Delegand preoti special pregatiti pentru situatii de urgenta, opinia publica si familiile celor care mor in timpul misiunilor pot fi sigure de drumul lin al spiritelor celor decedati catre Lumina.

Cu totii suntem nemultumiti de numarul mare al bisericilor raportate la numarul de locuitori. Prin transferarea preotilor din parohii mai mici direct in subordinea Politiei Rutiere sau a SPP, multe dintre aceste biserici pot fi inlocuite cu spatii verzi, marind calitatea vietii mai ales in mediul urban.

CITESTE SI: OPREA A BENEFICIAT DE 1.500 DE „MISIUNI URGENTE” (SURSE)

Propuneri:

Desfiintarea parohiilor mici prin reatribuirea preotilor in subordinea SPP sau a Politiei Rutiere cu titlul de “Insotitori spirituali”.

Organizarea unei licitatii publice pentru achizitionarea unor autoturisme care sa ofere conditiile necesare deplasarii respectivilor preoti in maxima siguranta si cu o viteza adecvata unei coloane oficiale care trece printr-un oras aglomerat. Din ultimele date reiese ca respectivele autoturisme trebuie sa fie capabile sa ruleze in siguranta cu 150km/h in conditii de ploaie.

Atribuirea de Insotitori spirituali dupa cum urmeaza: un Insotitor spiritual pentru persoanele obisnuite fara statut de demnitar care obtin protectie de la SPP conform legislatiei in vigoare, doi Insotitori spirituali pentru demnitari si trei Insotitori spirituali pentru vizite oficiale straine si demnitari cu foarte multe deplasari de urgenta, precum Gabriel Oprea. De asemenea, numarul Insotitorilor spirituali poate fi marit pana la patru, pentru a adapta nevoile coloanei oficiale la conditiile de drum.

Salariul unui Insotitor spiritual va fi calculat conform grilei de salarizare existente, dar nu va putea fi mai mic decat echivalentul a 5 salarii medii brute. Sporuri vor fi acordate pentru spiritul fiecarui decedat ajuns in rai. Sporurile nu sunt impozabile”, se arata in petitia online, pe care o puteti semna ACCESAND ACEST LINK.

Sursa foto: opiniatimisoarei