Reactia lui Adrian Nastase dupa condamnarea lui Serban Bradisteanu

Fostul premier Adrian Nastase a reactionat, luni, la condamnarea medicului Serban Bradisteanu la un an de inchisoare cu suspendare. Nastase se intreaba, pe blogul sau personal, cand se va realiza o Columna a lui Traian Basescu, cu victimele lui din cei zece ani care au trecut.

“Am aflat astazi ca doctorul Bradisteanu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca m-ar fi “favorizat” in calitate de pacient-infractor. Mi-e greu sa comentez o astfel de decizie a ICCJ. Sigur ca am inteles ratiunea ei. De aceea, l-am sunat – dupa trei ani – pe Serban Bradisteanu si mi-am cerut scuze. Am vrut apoi sa merg in Hyde Park, in Coltul celor care vorbesc fara sa-i asculte cineva. M-am razgandit si am fost la Victoria si Albert Museum, de unde va trimit o fotografie, cu o replica a Columnei lui Traian, impreuna cu intrebarea cand se va realiza o Columna a lui Traian Basescu, cu victimele lui din cei zece ani care au trecut?”, a scris Adrian Nastase, pe blog.

Citeste si: Medicul SERBAN BRADISTEANU, CONDAMNAT pentru favorizarea lui ADRIAN NASTASE 

Medicul Serban Bradisteanu a fost condamnat definitiv luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea fostului premier Adrian Nastase.

Initial, Serban Bradisteanu fusese achitat pe 4 martie 2014 pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, insa un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema a admis luni apelul DNA si a decis condamnarea medicului la un an inchisoare cu suspendare.

Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in decembrie 2012, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in legatura cu internarea in spital a lui Adrian Nastase, dupa ce acesta a incercat sa se sinucida. 

Citeste si: Medicul Serban Bradisteanu, achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase