Reactia lui BASESCU dupa condamnarea lui DRAGNEA: Este mai GRAV sa FURI VOTURI decat sa dai PUI

Fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU a declarat vineri in urma decizei in dosarul lui LIVIU DRAGNEA ca este mult mai grav sa furi voturi decat sa dai pui.

In plus, liderul PMP a precizat ca la PSD nu este o surpriza sa candideze politicieni pusi sub urmarire penala sau condamnati.

”Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu este nicio surpriza ca cei urmariti penal si condamnati candideaza.(…) Sanctiunea nu pot sa o iau decat asa cum este”, a spus BASESCU, informeaza Mediafax.

Trian BASESCU este de parere ca decat sa furi voturi mai bine dai pui, spunand ca la referendum s-au furat pana la 2 milioane de voturi.

CITESTE SI: PSD, ZDRUNCINAT de CONDAMNARE: VALERIU ZGONEA ar vrea sa DEMISIONEZE!

”Cand in Romania au fost politicieni care au fost condamnati pentru ca au dat pui…este mult mai grav atunci cand furi voturi”, a conchis fostul sef de stat, aluzie la cazul fostului deputat PMP Florin Popescu, care a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era judecat pentru ca a cerut si a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill pe care le-a distribuit alegatorilor.

Presedintele PSD LIVIU DRAGNEA a aflat vineri decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul “Referendumului”, acesta fiind condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA, CONDAMNAT DEFINITIV! PRIMA REACTIE A LIDERULUI PSD. UPDATE

Sentinta lui DRAGNEA a fost majorata, avand in vedere ca, initial, acesta a fost condamnat in 2015 la un an de inchisoare cu suspendare. Completul de 5 judecatori a considerat ca nu se impune pedeapsa de inchisoare cu executare, iar magistratii au decis ca termenul de incercare sa fie de 4 ani.

 Sursa foto: gandul