REACTIA lui PETRU LUCINSCHI, fostul presedinte moldovean, despre retinerea fiului sau: “Sunt pur si simplu socat”

Fostul presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi se declara ”socat” de retinerea fiului sau, Sergiu Lucinschi, spunand ca, probabil, ”e cam putin ce se intampla in Romania si era necesar inca un show”.

Intr-un interviu acordat postului moldovean de televiziune Prime, fostul presedinte Petru Lucinschi se declara ”mirat” si ”pur si simplu socat” de retinerea fiului sau, informeaza Mediafax. 

Eu stiu numai ceea ce cunosc: cunosc ca fiul meu are un business si eu nu inteleg un lucru – un litigiu de business este prezentat ca la un nivel politic. Probabil ca e necesar un show, e cam putin ce se intampla in Romania si mai este nevoie de inca de unul”, a declarat Lucinschi pentru prime.md.

Din ceea ce stiu eu, feciorul meu, cu un an si jumatate in urma, mi-a spus ca el i-a dat in judecata pe partenerii lui fiindca i-au furat businessul. In acest timp l-am tot intrebat, iar el raspundea ca nu vor sa-l ia in examinare. Nu-l examineaza. Peste un an si jumatate, pleaca procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta si nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut sa se impace si amiabil sa rezolve aceasta problema. A trecut timpul, iar apoi feciorul imi spune ca «gata, ne-am inteles». (…) Eu pur si simplu sunt socat! El s-a adresat in judecata ca l-au furat, ca peste un an si jumatate sa se intample ceea ce s-a intamplat acum. Detaliile o sa le vedem, dar eu sunt foarte mirat”, a mai spus Petru Lucinschi.

CITESTE SI: GINERELE LUI BASESCU, RADU PRICOP, URMARIT PENAL in dosarul lui LUCINSCHI. UPDATE

Presa din Republica Moldova a relatat pe larg despre retinerea lui Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de coruptie, notand ca acesta a fost “arestat doar in Romania” si adaugand: “DNA nu are cum sa treaca Prutul. Noi trebuie sa-l trecem, revenind unde ne e locul”.

Intr-un articol cu titlul “Lucinschi a fost arestat, dar doar in Romania; DNA-ul nu va trece Prutul”, Jurnal de Chisinau scrie ca “Serghei Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90, cand pensiile se plateau in calosi si sapun, iar cei 350 de lei salariu pe care-i aveau profesorii nu veneau cu lunile, a fost ridicat aseara de procurorii DNA”.

Fiul cel mare al fostului presedinte Petru Lucinschi, Serghei, se lauda in acei ani ca este stapan peste patru milioane de sclavi, sustine publicatia, adaugand ca, “in timp ce el isi permitea sa aiba un garaj cu zeci de masini de lux, sute de mii de copii din tara isi permiteau sa manance inghetata de maximum doua-trei ori pe an”.

A fost nevoie de vreo 20 de ani dupa dezmatul pe care acest fecior de presedinte si l-a permis in Moldova, ca sa fie arestat. Si intr-o alta tara. O alta tara pentru el si tatal sau, niste romanofobi atroce. Ghinionul sau a fost ca s-a stabilit in Romania. Acolo unde legea deja functioneaza, iar indivizii ca el ajung sa plateasca mai devreme sau mai tarziu”, continua Jurnal de Chisinau, care conchide: “Am vazut ca multi se roaga ca DNA sa treaca Prutul. Nu fratilor, DNA-ul nu are cum sa treaca Prutul. Noi trebuie sa-l trecem, revenind acolo unde ne este locul”.

Potrivit site-ului de informatii economice Mold-Street.com, Sergiu Lucinschi, in varsta de 50 de ani, a facut studii in domeniul artelor la Moscova si chiar era cunoscut ca un bun cantaret. In anii 1990-2000 a detinut mai multe afaceri in domeniul comertului si constructiilor din Rusia, inclusiv celebrul club de noapte Most (Podul) din Moscova.

CITESTE SI: ORDONANTA DNA: De ce a fost RETINUT de procurori SERGIU LUCINSCHI

In anul 2011, s-a mutat in Romania, unde a preluat gestiunea companiei Genesis International, controlata de familia Lucinschi prin intermediul firmei Stipula Financial Inc, din Insulele Virgine si IPA International Project Agency Establishment din Liechtenstein. In Republica Moldova, compania Genesis International a devenit cunoscuta printr-o serie de contracte de reabilitare a drumurilor nationale, dar si a zece strazi din Chisinau, in baza unui credit acordat de o companie straina.

In anul 2012, compania Genesis International a intrat in insolventa, dar a pregatit un amplu plan de restructurare in care drept argument erau aduse subcontracte de lucrari la drumurile din Moldova, incheiate cu firmele Strabag din Austria si Toto&Taddei SPA din Italia, mai scrie Mold-Street.com.

Anul trecut, Serghei Lucinschi a inregistrat la Moscova doua noi companii: Vest-Torg si Glavreghionproiect.

 Sursa foto www.vzglead.md