REACTIA LUI RARES BOGDAN: “Un ABUZ infiorator al PROCURORULUI de caz. E INADMISIBIL sa legi NUMELE MEU de IOHANNIS”

REACTIA LUI RARES BOGDAN: Un ABUZ infiorator al PROCURORULUI de caz. E INADMISIBIL sa legi NUMELE MEU de IOHANNIS

Rares Bogdan, al carui nume este mentionat, in interceptari, de Marian Vanghelie ca om de legatura cu presedintele Iohannis, sustine ca este un abuz infiorator al procurorului de caz si ca nu are nicio legatura de niciun fel cu Vanghelie, fiind in relatii cu acesta ca si cu multi alti politicieni.

El solicita sa fie audiat la DNA de catre procurorul de caz, pentru a-l privi in ochi, si precizeaza ca vrea sa dea in judecata atat pe acest procuror, cat si pe DNA, pentru defaimare, informeaza Agerpres. 

Nu e normal ce au facut, mi se pare inadmisibil sa introduci numele presedintelui, numele meu pe o chestiune…Vanghelie putea sa zica orice, ca intervine la Obama, la seful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal sa fiu bagat in rahatul asta, este o aberatie, nu aveam ce sa caut in acest referat“, a afirmat jurnalistul Rares Bogdan, la Antena 3.

Asistam la un nou abuz, abuzul infiorator al procurorilor. N-ar fi primul. Abuz al procurorului de caz in cazul Vanghelie, care incearca sa creeze o presiune suplimentara pe Inalta Curte prin introducerea numelui meu si al presedintelui Romaniei in aceasta ecuatie. N-am nicio legatura cu aceasta ecuatie, presedintele Romaniei nu are nici atat vreo legatura. (…) Nu stiu ce zicea Vanghelie sau nu zicea Vanghelie, nu e treaba mea. Dar sa ma introduci pe mine intr-o ecuatie ca asta spunand, facand speculatia ca eu as fi nu stiu ce si dand inregistrarea in referatul prin care Marian Vanghelie este dus pentru judecata (…) mi se pare un abuz infiorator. (…) Il voi da in judecata pe procurorul de caz si cer acum (…) sa fiu chemat la DNA sa il vad fata in fata pe acest individ. Eu vreau sa stau fata in fata cu individul care m-a bagat in acest caz“, a spus Rares Bogdan, in interventia telefonica.

Pe de alta parte, realizatorul TV a precizat ca nu il cunoaste “atat de bine” pe Klaus Iohannis si ca nu se ocupa de construirea de majoritati parlamentare.

Nu ma ocup de construirea de majoritati parlamentare si, daca in fiecare seara spun ca Guvernul Ponta trebuie sa plece, asta nu inseamna ca ma ocup de construirea de majoritati ca sa il dea jos. (…) Cu Klaus Iohannis am vorbit ultima data la telefon (…) pe 22 ianuarie. Deci din 22 ianuarie, ziua in care Klaus Iohannis a fost invitatul meu la “Jocuri de putere” (…), de atunci eu nu am mai vorbit cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nici la telefon, nici fata in fata. (…) Eu nu il cunosc atat de bine pe Klaus Iohannis. El a fost invitatul meu in nenumarate emisiuni pentru ca il stiu de mult timp, de cand era primar al Sibiului, si s-a creat impresia ca eu am fost mai apropiat de dansul pentru ca l-am primit in emisiune. (…) Dar de aici pana la a face astfel de speculatie e prea mult“, a afirmat Rares Bogdan.

CITESTE SI: INTERCEPTARI IN DOSARUL LUI VANGHELIE: SE LAUDA CA POATE EXERCITA PREDIUNI ASUPRA PRESEDINTELUI TARII PRIN INTERMEDIUL UNUI REALIZATOR TV 

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie retinut pentru fapte de coruptie, declara intr-o convorbire telefonica interceptata de procurori ca tine legatura cu presedintele Klaus Iohannis care ar avea nevoie de el ca sa faca majoritate la Senat, prin Rares Bogdan.

Potrivit unor surse judiciare, la dosarul in care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mita pentru favorizarea unor firme in atribuirea de contracte cu primaria, apare interceptarea unei convorbiri intre primar si Mariana-Carla Dinu. Aceasta ar fi intermediat primirea de catre Vanghelie a unor parti din “comisionul” de 20 la suta din valoarea contractelor pretins de primar.

CITESTE SI: REFERAT DNA: O PARTE DIN MITA PRIMITA DE VANGHELIE A AJUNS SUB FORMA DE CONTRACTE DE PUBLICITATE LA B1 TV SI OTV

In conversatia interceptata, Vanghelie incearca sa o convinga pe Dinu sa dea declaratii in favoarea sa, spunandu-i sa stea linistita pentru ca el poate interveni pe langa presedintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan.