REACTIA MAE: E inacceptabila afirmatia ca Romania e Statul Islamic al UE

Ministerul de Externe a precizat ca este “inacceptabila” afirmatia lui Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societatii pentru Tinutul Secuiesc, potrivit careia Romania ar fi Statul Islamic al UE, deoarece “decapiteaza” dreptul la identitate nationala al minoritatii maghiare, potrivit Mediafax. 

Ministerul Afacerilor Externe apreciaza ca o astfel de afirmatie este inacceptabila“, se arata in raspunsul institutiei.

Totodata, MAE precizeaza ca o asemenea declaratie “nu corespunde spiritului european”.

Aproximativ 500 de persoane care au participat, marti, in Piata Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a executiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petitie prin care ii cer premierului Victor Ponta sa demareze negocieri cu privire la statutul Tinutului Secuiesc, relateaza MTI.

CITESTE SI: ROMANIA A FOST CATALOGATA DREPT STATUL ISLAMIC AL UNIUNII EUROPENE 

Participantii la miting au protestat, totodata, fata de interdictia impusa primarului din Targu Mures de a organiza un eveniment similar in orasul romanesc.

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societatii pentru Tinutul Secuiesc, a declarat la domonstratie ca secuilor din Romania li s-a interzis dreptul la libera exprimare.

El a denuntat o incercare din partea autoritatilor romane de a distruge mostenirea arhitectonica a secuilor.

Liderul maghiar a declarat ca Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene.

Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene in secolul XXI“, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

El a sustinut ca autoritatile romane “decapiteaza” saptamanal drepturile la libera intrunire, de exprimare si la “identitate nationala” ale maghiarilor din Romania.