REACTIA PATRIARHIEI ROMANE dupa INMORMANTAREA MARIOAREI ZAVORANU

Marian Pintica a oficiat slujba de inmormantare a Marioarei Zavoranu, insa au aparut mai multe controverse legate competenta acestuia de a oficia slujba. Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat ca familia Marioarei nu a dorit sa fie inmormantata crestineste.

Unul dintre preotii care au inmormantat-o este raspopit si nu avea voie sa oficieze slujbe. El a fost exclus din Biserica Ortodoxa Romana dupa ce a divortat.

Adevarul este ca familia Marioarei nu a dorit sa fie inmormantata crestineste, nu ca Patriarhia nu recunoaste inmormantarea. Atunci cand o famialie are un astfel de necaz se adreseaza unui preot de parohiei. In cazul de fata, familia Oanei nu s-a adresat nici parohiei si nici Episcopiei Bucurestilor pentru a-i trimite un preot pentru imormantare. Un preot nu se autoinvita la o inmormantare, ci este solicitat de familie. Nu este o inmormantare crestineasca, dar in virtutea libertatii de constinta si religioasa in societatea contemporana familiile pot opta si pentru acest gen de servicii“, a spus Constantin Stoica, purtator de cuvant BOR.

CITESTE SI: SCANDAL MONSTRU LA INMORMANTAREA MARIOAREI ZAVORANU: OANA s-a RAZGANDIT IAR. INMORMANTAREA VA AVEA LOC ASTAZI.UPDATE

Intrebat daca ar trebui sa se reia inmormantarea, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane spune ca cei de la Episcopia Bucurestilor vor gasi o solutie, pentru ca inmormanatarea nu a fost facuta cu preoti canonici.

A fost o problema de optiune a familiei de a apela la niste fosti preoti ortodoxi care fac parte dintr-o asociatie nonprofit si care nu fac parte din secretariatul de stat pentru culte. Nu are acordul secretariatului de stat pentru culte, adica nu al Guvernului. Degeaba spun ca au legatura cu Episcopia Ortodoxa din America cu Nicolae Condrea, sunt dezinformari prin care incearca sa induca in eroare opinia publica si jurnalistii”, a mai spus Stoica.

Marioara Zavoranu a fost inmormantata de trei preoti. Unul dintre acestia este Mircea Marian Pintica, un preot care a fost caterisit pentru ca a divortat la inceputul acestui an. Preotul plateste acum pensie alimentara pentru fetita lui.

Pentru ca a divortat, preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxa Romana.

Eu am acte si pot sa slujesc ca preot in Romania. Nu este doar Patriarhia Romana in Romania. Nu ma mai supun patriarhului Daniel. Mi-a fost citita rugaciunea de dezlegare de catre un episcop. Preotia nu poate fi luata”, a declarat preotul Pintica.

Referitor la inmormantarea Marioarei Zavoranu, preotul raspopit a declarat ca a fost solicitat de un domn care s-a ocupat de funeralii.

Am fost chemat de cei care s-au ocupat de inmormantare. Nu am luat niciun ban. Doar un pachet cu ceva“, a mai spus preotul.

CITESTE SI: A MURIT MARIOARA ZAVORANU! MAMA OANEI ZAVORANU a INCETAT din VIATA

Inainte de a fi raspopit, Mircea Pintica era coordonatorul preotilor misionari din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Preotul s-a inscris de curand in Mitropolia Autonoma si sustine ca poate dezlega vraji si poate ajuta persoanele care au probleme psihice sa se vindece.

Am noua ani de preotie. Am avut de-a face cu tot felul de situatii. Cei care mi-au cerut sa fac dezlegare, am facut”, a marturisit parintele.

Pintila slujeste in prezent la capela unui spital privat.

Sursa foto www.cancan.ro