Reactia PNL dupa trecerea NORICAI NICOLAI la ALDE

FIRMA AVOCATURA, ALINA GORGHIU, TEODOR ATANASIU, ELECTRICA, DAN SOVA, DOSAR ROVINARI TURCENI, ELECTRICA, AVAS, DOCUMENTE, INCENDIAR, COPRESEDINTE PNL

PNL reactioneaza dupa ce europarlamentarul NORICA NICOLAI a decis sa treaca la ALDE! Purtatorul de cuvant al liberalilor, ALINA GORGHIU, spune ca acest subiect va fi discutat in prima reuniune a Biroului Politic al partidului, cand se va analiza daca demersul acesteia incalca Statutul PNL.

Intrebata daca adeziunea lui Nicolai la grupul ALDE poate fi considerata o incalcare a Statutului PNL, avand in vedere optiunea partidului pentru afilierea la PPE, ALINA GORGHIU a raspuns:

“Este o optiune politica personala a doamnei deputat NORICA NICOLAI, care difera de cea pe care PNL si ceilalti cinci parlamentari europeni ai PNL au facut-o. Cei cinci europarlamentari liberali au facut o cerere de adeziune la grupul PPE. Cred ca acest subiect, optiunea politica a Noricai Nicolai, pe problema ridicata de dumneavoastra, daca a incalcat sau nu Statutul PNL, va constitui unul din punctele de pe agenda pe care Biroul Politic al PNL o va avea la proxima sedinta”, a declarat Gorghiu pentru Mediafax.

Citeste si: NORICA NICOLAI, primele declaratii dupa inscrierea in ALDE

Oficialul liberal a mai fost intrebat daca initial Nicolai a depus o solicitare de adeziune la PPE, odata cu ceilalti cinci europarlamentari ai PNL, imediat dupa europarlamentare.

“Eu am informatiile colegilor din Parlamentul European şi la momentul acela s-a anuntat public foarte clar ca formulare au fost completate inclusiv de domnia sa, dar ca nu a fost prezenta la şedinta in care s-a anuntat acest lucru in cadrul grupului PPE”, a raspuns purtatorul de cuvant al PNL.

Citeste si: STOLOJAN: Daca PNL si PDL se impiedica de nume, atunci nu merita sa mai discute de unificarea dreptei

Gorghiu a precizat ca anuntul Noricai Nicolai vine dupa ce la Congresul PNL a fost adoptata o rezolutie pentru afilierea partidului la PPE cu peste 1400 de voturi “pentru” si doar cinci “impotriva”.

Sursa foto: gandul.info