REACTIA PNL la decizia CCR referitoare la OUG care permite MIGRATIA ALESILOR LOCALI

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Purtatorul de cuvant al PNL, ALINA GORGHIU, a declara miercuri, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) prin care OUG 55 a fost declarata neconstitutionala, ca liberalii vor ca, prin legea care va fi data in Parlament in acord cu hotararea CCR, toti cei care si-au schimbat partidul in baza actului normativ sa isi piarda mandatele.

”Curtea Constitutionala practic, astazi, consfinteste ceea ce noi, liberalii, spunem dinaintea campaniei electorale si anume ca migratia alesilor locali este un lucru extrem de nesanatos pentru democratie si a fost folosita de PSD strict in scopul castigarii alegerilor de catre VICTOR PONTA. Asteptam redactarea deciziei pentru a vedea care sunt efectele pe care Curtea le prevede cu privire la aceasta lege si vom vedea cum se va pozitiona PSD si majoritatea parlamentara care sustine guvernul PSD cu privire la acest fenomen al migratiei politice, care va fi reglementat intr-un viitor proiect de lege”, a declarat ALINA GORGHIU.

Citeste si: Ordonanta referitoare la MIGRATIA alesilor locali a fost declarata NECONSTITUTIONALA

Totodata, ALINA GORGHIU a precizat ca liberalii urmaresc pierderea mandatelor de catre toti alesii locali care au migrat in baza OUG 55, inclusiv cei care au venit in PNL.

Citeste si: OUG 55 privind migratia alesilor locali, analizata de Curtea Constitutionala in 17 decembrie

”Efectele acestei decizii trebuie sa insemne concretizarea pierderii mandatelor acestor alesi locali care incalcand Constitutia Romaniei au migrat de la un partid la altul, incalcand vointa electoratului la urne la momentul la care au fost alesi. In concluzie, noi asta urmarim: alesii locali care au migrat sa isi piarda mandatul”, a mai spus Gorghiu.