Reactia presedintelui BASESCU dupa ce DMITRI ROGOZIN a acuzat Romania ca i-a inchis spatiul aerian

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat sambata, dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian vicepresedintelui rus DMITRI ROGOZIN, ca cei care au luat aceasta decizie au avut cu siguranta o motivatie solida si a completat cu usoara ironie: “Sa-i fie de bine”.

“Cei care au luat decizia stiu ce fac si cum interpreteaza restrictiile puse unor persoane, Rogozin este una dintre aceste persoane. Sa-i fie de bine! Nu stiu cum au interpretat autoritatile romane, dar nu Rogozin ma framanta pe mine”, a declarat seful statului, aflat la Arad.

Reamintim ca vicepremierul rus DMITRI ROGOZIN a anuntat, sambata dupa-amiaza, ca a revenit la Moscova, din Republica Moldova, dupa ce avionul sau a fost obligat de catre avioane ucrainene de interceptare sa se se intoarca din drum la Chisinau.

Citeste si: Amenintare militara fara precedent la adresa Romaniei

Inainte sa revina la Moscova, DMITRI ROGOZIN a acuzat ROMANIA ca nu-i permite sa treaca prin spatiul aerian, la cererea Statelor Unite si a transmis o amenintare voalata foarte grava la adresa tarii noastre. “Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tu-160″. 

“La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec”, afirma vicepremierul rus intr-un mesaj postat sambata pe Twitter, citat de agentia Itar-Tass.

Citeste si: ROGOZIN: Acordul de Asociere cu UE poate avea consecinte grave asupra Republicii Moldova 

“Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160″, a declarat Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.