Reactia PSD la cererea lui Basescu ca Ponta sa demisioneze din Guvern

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a reactionat, joi seara, la solicitarea presedintelui Traian Basescu privind demisia lui Victor Ponta din functia de premier si asumarea de catre PSD a unui nou Guvern, dar cu un alt prim-ministru.

“In legatura cu solicitarea demisiei premierului Victor Ponta, ceruta de catre presedinte, PSD aminteste ca Traian Basescu nu a fost niciodata in masura sa solicite demisia cuiva dupa votul din 2012 de la referendum, cand 7,4 milioane de romani au votat pentru suspendarea sa. Din fericire, ramanerea lui Traian Basescu in functie nu mai dureaza decat cateva zile. In paralel cu incetarea mandatelor sale, speram sa se puna punct si politicii demagogice pe care a brevetat-o”, a transmis Gabriela Firea, citata de ziare.com.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, joi seara, demisia premierului Victor Ponta sa renunte la calitatea de sef al guvernului, sustinand ca “a devenit un bolovan de piciorul Romaniei”.

Citeste si: BASESCU ii cere demisia lui Ponta: Sa formeze un nou GUVERN, dar din care el sa lipseasca

“Chiar daca sunt la sfarsit de mandat, pentru binele Romaniei public il rog pe Victor Ponta sa-si asume in calitate de presedinte PSD formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa sa lipseasca pentru binele Romaniei si pentru credibilitatea Romaniei (…) Fac apel sa inteleaga ca a devenit un bolovan de piciorul Romaniei”, a declarat Traian Basescu, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, ca premierul Victor Ponta a devenit “un bolovan de piciorul Romaniei”, si i-a cerut demisia din fruntea Executivului, deoarece “nu a existat tara in UE care daca s-ar crea situatia de la turul 1 si 2 ca in Romania premierul sa nu demisioneze”. Totodata, seful statului i-a cerut lui Ponta sa isi asume formarea unui nou Guvern, pentru binele si credibilitatea Romaniei.