Reactia RUSIEI dupa alegerea lui KLAUS IOHANNIS in functia de presedinte al ROMANIEI

Rusia si-a exprimat joi speranta ca dupa alegerea noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, cele doua state vor inregistra o ”schimbare majora” in relatiile lor, informeaza agentia de presa rusa TASS, noteaza www.stirileprotv.ro.

“Speram ca se va ajunge la o schimbare majora si se va depasi pauza provocata de atitudinea pe care au avut-o autoritatile romane, criticand pozitia Rusiei nu numai in contextul crizei ucrainene, dar si al altor probleme internationale”, a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici (foto).

CITESTE SI: ANGELA MERKEL, mesaj pentru KLAUS IOHANNIS: Va felicit din toata inima. Vom sprijini ROMANIA cu fapte 

Diplomatul rus a subliniat ca noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, a obtinut peste 54% din voturi, ceea ce, a adaugat el, demonstreaza ca acesta se bucura de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ”Respectam aceasta alegere si speram foarte mult ca noul presedinte si noua componenta a guvernului vor promova o politica menita sa asigure dezvoltarea in continuare a cooperarii noastre bilaterale intr-o serie de domenii”, a mai declarat Aleksandr Lukasevici.

CITESTE SI: LIBERATION: Klaus Iohannis, cu surasul irezistibil al lui John Kennedy, i-a aplicat o infrangere usturatoare lui Victor Ponta 

Sursa foto: ria.ru