Reacția Sorinei Pintea în momentul în care i-a fost dat plicul cu șpaga de 120.000 de lei

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost ieri, 29 februarie, arestat preventiv de către autorități, pentru 30 de zile. Ce a spus aceasta când i s-a înmânat plicul cu cei 120.000 de lei?

Sorina Pintea se află într-o situație fără precedent! Fostul ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă este acuzat că ar fi primit șpagă de la reprezentanții unei firme medicale. Conform procurorilor DNA, aceasta ar fi exclamat: „super tare” și „perfect” în momentul în care a primit, în două tranșe, 10.000 de lei și 120.000 de lei. Referatul care detaliază cazul lui Pintea subliniează faptul că fostul ministru avea la cunoștință ce se află în punga primită de reprezentanți.

“Sorina Pintea cunoștea foarte bine, (…..) nu doar că în punga neagră cu inscripția “(…..)” primită de la (…..) se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume”. De asemenea, ea “nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract.” Conform sursei citate, Sorina Pintea “a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract.”

Citește și: SORINA PINTEA, ARESTATĂ PREVENTIV! ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA FOSTULUI MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII

Sorina Pintea ar fi primit în luna decembrie a anului trecut prima tranșă de bani pentru a încheia anumite acte în calitate de manager și ordonator de credite al spitalului din Baia Mare. Anchetatorii arată că era vorba despre un contract pentru amenajarea unui bloc operator din instituția spitalicească în cauză.

″În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, se arată în referatul procurorilor DNA.

Sursa foto: adevarul