REACTIILE din presa internationala dupa finala pierduta de SIMONA HALEP la Roland Garros

REACTIILE din presa internationala nu au intarziat sa apara la scurt timp dupa SENZATIONALA finala feminina din acest an de la turneul de Grand Slam de la ROLAND GARROS, meciul dintre SIMONA HALEP si MARIA SARAPOVA fiind comentat in spatii largi de jurnalistii din toate lumea.

Cotidianul L’Equipe a notat, sambata, dupa finala turneului de la ROLAND GARROS, calificata drept “un meci palpitant”, ca SIMONA HALEP a pus-o in mare dificultate pe MARIA SARAPOVA, care “a tremurat”, dar in cele din urma a reusit sa se impuna in fata romancei.

“MARIA SARAPOVA a tremurat. Dar a reusit sa o «imblanzeasca» pe SIMONA HALEP la finalul unui meci palpitant si a obtinut al doilea sau titlu la Paris”, a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului: “Ea urmareste mingea cu privirea pana cand iese. Atunci MARIA SARAPOVA, aproape fara sa-i vina sa creada, tipa si cade in genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca in 2012, anul castigarii primului sau trofeu la Paris. Insa de aceasta data rusoaica a avut indoieli. Si nu putine! Drept marturie sunt manifestarile ei de bucurie mai puternice decat de obicei”.

“Cu SIMONA HALEP, tineretea a iesit in evidenta la ROLAND GARROS”, a notat si cotidianul Le Monde, adaugand ca la finala de sambata romanca, finalista de Grand Slam in premiera, a fost calma si concentrata, “in fata tipetelor iritante ale rusoaicei”. “In ciuda infrangerii, constanteanca este sigura ca va urca luni pe locul 3 in clasamentul mondial. Si isi continua astfel formidabila ascensiune, ea, cea care in urma cu un an era pe locul 64”, adauga Le Monde.

Site-ul welovetennis.fr a notat ca SIMONA HALEP a “luptat formidabil” si i-a incantat pe cei 15.000 de spectatori timp de mai mult de trei ore. “Iar publicul a aclamat-o indelung atunci cand chipul ei marcat de deceptie era aratat pe ecranul urias. Un moment pe care romanca fara indoiala nu il va uita”, scrie sursa citata.

BBC a sunliniat ca HALEP s-a aflat la prima sa finala de Grand Slam, dar “a impins-o la limita pe campioana din 2012”.

Jucatoarea SIMONA HALEP, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la ROLAND GARROS, dupa ce a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica MARIA SARAPOVA, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Sursa foto: dailymail.co.uk