REAL-ATLETICO, ora 21:45, DigiSport1, DolceSport1, TVR 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS / LIGA CAMPIONILOR merge sigur la MADRID

Ultimul act al celei de-a 59-a editii a LIGII CAMPIONILOR se va disputa intre doua echipe iberice: REAL MADRID si ATLETICO MADRID. Partida de la Lisabona va incepe sambata, la ora 21:45 si va fi transmisa de Tvr 1, Digisport 1, Dolcesport 1, dar si de MONDO NEWS in format LIVE TEXT.

REAL MADRID este cea mai prolifica formatie din Champions League, cu 9 trofee, ultimul obtinut insa in 2002. ,,Galacticii’’ au terminat, pentru prima oara in ultimele 10 sezoane, in afara primelor doua in Primera Division. Tot 10 este si numarul antrenorilor demisi de cand ,,galacticii’’ au cucerit ultima LIGA A CAMPIONILOR.

De 12 ori a jucat REAL ultimul act al acestei competitii pana acum. Interesant este ca, dintre aceste 12 adversare, 8 au fost in premiera intr-o finala Champions League, una singura impunandu-se in fata acestora. Este vorba de Inter Milano, in sezonul 1963-1964. Madrilenii au mai disputat o singura data o finala Champions League impotriva unei conationale. Se intampla in sezonul 1999-2000, cand au trecut de Valencia, scor 3-0.

Daca va marca, Cristiano Ronaldo va deveni al doilea golgheter all-time din CHAMPIONS LEAGUE, dupa o alta legenda a Realului, Raul. Astfel, Ronaldo il va depasi in clasament pe Messi, cei doi fiind in acest moment la egalitate, cu cate 67 reusite. Fiind la capitolul statistica, sa spunem ca Iker Casillas va urca pe 4 in topul celor mai multe prezente in aceasta competitie, depasindu-l, astfel, pe Paolo Maldini. In ceea ce priveste importanta acestei finale, Ancelotti declara ca nu simte presiune. Actualul tehnician al celor de la REAL MADRID a mai castigat doua Ligi ale Campionilor, pe vremea cand o antrena pe AC Milan. Sigur, italianul va continua indubitabil la Madrid si sezonul viitor, insa cu siguranta simte o oarecare presiune, cel putin din partea suporterilor, mai ales ca ,,galacticii’’ nu au mai ridicat trofeul Champions League deasupra capului de mai bine de un deceniu.

Toata lumea o vede favorita pe REAL MADRID in acest duel, mai putin Sergio Ramos, care isi crediteaza adversara cu prima sansa, datorita faptului ca aceasta a castigat Primera Division in acest sezon. Sigur, este destul de periculos ca ,,galacticii’’ sa se creada invingatori inca dinainte de a intra in teren. Nu mai putin de 37 goluri a marcat REAL MADRID in acest sezon de Champions League, 16 dintre ele purtand semnatura lui Cristiano Ronaldo. ,,Galacticii’’ au mai jucat in 3 randuri la Lisabona, remizand o data, suferind doua infrangeri.

Xabi Alonso a fost avertizat, mai mult sau mai putin just, in returul semifinalei cu Bayern Munchen, neavand drept de joc pentru finala. Un alt absent este Pepe, accidentat. In locul sau va intra Varane. Incert la inceputul saptamanii, Cristiano Ronaldo si-a linistit fanii in urma cu doua zile, aparand la antrenament. Nici Bale nu va lipsi de la finala, acesta accidentandu-se usor saptamana trecuta, in ultima etapa a Primerei Division. Si Benzema le da emotii ,,galacticilor’’, neantrenandu-se cu echipa din cauza unor mici dureri, insa se pare ca francezul va fi pe teren inca din primul minut.

ATLETICO MADRID este la a doua finala in LIGA CAMPIONILOR, dupa cea pierduta in 1974, contra lui Bayern Munchen, la rejucare. In aceasta editie, trupa lui Simeone se poate mandri cu faptul ca este singura formatie neinvinsa din Champions League, primind doar 6 goluri in 12 meciuri. Dupa cum se stie, ATLETICO si-a adjudecat titlul saptamana trecuta, in urma unei remize dramatice impotriva Barcelonei. Acest parcurs extraordinar este rodul muncii depuse de intreaga echipa pe parcursul ultimilor 3 ani, dupa cum chiar Simeone declara.

Daca Atletico se va impune maine, Simeone va deveni primul antrenor non-european ai ultimilor 49 ani care castiga acest trofeu. Evident, tehnicianul ,,indienilor’’ este dorit si pentru urmatoarele sezoane la Atletico, insa patronul lui Chelsea, Roman Abramovic, a pus ochii pe argentinian, rusul fiind nemultumit de rezultatele slabe pe care Mourinho le-a avut la echipa londoneza.

Accidentati in meciul din urma cu o saptamana cu Barcelona, Diego Costa si Arda Turan par sa fie apti in vederea finalei, cei doi participand la antrenamentele de joi. Dupa intinderea suferita atunci, se vorbea ca Diego Costa nu va reveni prea curand. Se pare insa ca brazilianul a mers la un vraci cunoscut si apreciat in lumea fotbalului, care l-a pus pe picioare imediat. Nu se stie insa daca acesta va fi titular.

Istoricul intalnirilor directe o favorizeaza clar pe Real Madrid, din precedentele 30 astfel de meciuri, ,,indienii’’ castigand doar o data, remizand in 7 randuri. Pe de alta parte, Atletico s-a impus in 4 din precedentele 5 finale ale Cupei Regelui in fata Realului. In acest sezon de Primera Division, Atletico a obtinut singura victorie de care vorbeam mai sus, castigand cu 1-0 pe Bernabeu. Nici in retur, Realul nu a invins, partida incheindu-se la egalitate, scor 2-2. Cele doua s-au intalnit si in Cupa Spaniei, ,,galacticii’’ castigand cu 3-0 pe teren propriu si 2-0 in deplasare.

In acest sezon ATLETICO a obtinut 4 puncte in cele doua meciuri cu Real Madrid. Este adevarat si faptul ca trupa lui Simeone este neinvinsa in aceasta editie de Champions League, obtinand 9 victorii si 3 remize. Real Madrid are insa 7 victorii din precedentele 8 partide.

 

REAL MADRID-ATLETICO MADRID, ora 21:45, LIVE TEXT MONDO NEWS

ECHIPE PROBABILE:

REAL MADRID (4-3-3): Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Di Maria, Illaramendi, Modric – Bale, Benzema, Ronaldo

ATLETICO MADRID (4-4-2): Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis – Turan (M.Suarez), Tiago, Gabi, Koke – Villa, Costa (Garcia)

 

Sursa foto si infografie: adevarul.ro