Real Madrid – Atletico Madrid 1-2 (d.p.) / A zecea Cupa a Regelui pentru alb-rosii

Ultimul act al Cupei Regelui s-a disputat pe “Santiago Bernabeu”, insa acest lucru nu a fost suficient pentru ca “albii” sa-si treaca in palmares un nou trofeu.

In schimb arena rivalilor reprezinta un veritabil talisman pentru cei de la Atletico, formatie care nu mai castigase in fata celor de la Real de 25 de partide timp 14 ani, insa asteptarea a meritat. “Los Colchoneros” s-au impus cu scorul de 2-1, dupa prelungiri, si ros-albii si-au trecut in palmares cel de-al zecelea trofeu al Cupei Spaniei din istorie (n.a. 4 dintre ele pe Santiago Bernabeu!). La fel ca si in urma cu 21 de ani, atunci cand cele doua echipe din Madrid se intalneau in ultimul act al Cupei Regelui, iar castig de cauza a avut tot Atletico. Un trofeu pe care ros-albii l-au obtinut dupa 17 ani de seceta!

Vineri seara am urmarit un meci aprig disputat, extrem de spectaculos, am vazut un portar in mare forma, Courtois (Atletico), care a fost ocrotit si de sansa, si un Mourinho in genunchi – trimis la cabine in minutul 77 pentru proteste. Atletico a fost mai proaspata in prelungiri, in conditiile in care in timpul regulamentar de joc cei doi tehnicieni nu au efectuat nicio schimbare, apoi a intervenit starea de nervozitate accentuata care l-a facut pe centralul Clos Gomez sa arate pana la final nu mai putin de 13 cartonase galbene si 3 rosii!

Real Madrid – Atletico Madrid 1-2 (1-1) d.p.

min.14: 1-0: Modric executa foarte bine o lovitura de la coltul terenului, Godin ezita si Cristiano Ronaldo deschide scorul cu o lovitura de cap bine plasata.

min.35: 1-1: Falcao se distreaza cu adversarii apoi ii trimite balonul lui Diego Costa care suteaza si restabileste egalitatea cu toata opozitia lui Diego Lopez.

min.98: 1-2: Koke bate excelent un corner. Miranda (foto) scapa de marcajul lui Essien si inscrie cu capul, iar Atletico trece in avantaj.

Real Madrid: Diego Lopez – Essien, Albiol, Sergio Ramos, Coentrao (91 Arbeloa) – Khedira, Xabi Alonso – Ozil, Modric (91 Di Maria), Cristiano Ronaldo – Benzema (91 Higuain). Antrenor: Jose Mourinho

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis – Koke (112 Raul Garcia), Mario Suarez, Gabi, Arda Turan (110 Cebolla) – Diego Costa (105 Adrian), Radamel Falcao. Antrenor: Diego “El Cholo” Simeone

Stadion: “Santiago Bernabeu”

Arbitru: Clos Gomez

Cartonase galbene: Coentrao (54), Khedira (65), Ozil (72), Sergio Ramos (74), Cristiano Ronaldo (90+3), Essien (101), Di Maria (119) / Arda Turan (38), Diego Costa (69), Mario Suarez (100), Koke (105), Gabi (116 si 125)

Cartonase rosii: Jose Mourinho (77 – trimis la vestiare pentru proteste), Cristiano Ronaldo (114 – direct) / Gabi (125 – pentru doua galbene)

Sursa foto: es.eurosport.yahoo.com