REAL MADRID – FC BARCELONA: Se decide campioana sau se relanseaza campionatul dupa El Clasico ?

Real Madrid si FC Barcelona se intalnesc diseara in “El Clasico”, la Madrid, cu incepere de la ora 22:00, partida putand sa decida in mare masura soarta campionatului sau, din contra sa il relanseze.

Duminica seara, la ora 22:00, pe “Santiago Bernabeu” din Madrid, se intalnesc cele doua mari rivale din Spania, Real Madrid si FC Barcelona, in “El Clasico” cu numarul 227 din istorie. Pana acum, Real s-a impus de 90 de ori, FC Barcelona de 88 de ori, in timp ce 48 de meciuri s-au terminat la egalitate.

Real Madrid incepe partida de diseara din postura de lider in La Liga, o victorie putand sa o desprinda de echipa antrenata de Carlo Ancelotti la sapte puncte in fata marii rivale. In acelasi timp, FC Barcelona, clasata pe locul trei, la un punct in spatele celor de la Atletico si la patru lungimi distanta de Real, are poate ultima sansa de a se apropia de titlu sezonul acesta.

Citeste si: MESSI, cel mai bine platit fotbalist din lume! Vezi clasamentul 

Pe langa rivalitatea dintre cele doua echipe, in teren va fi de urmarit si duelul dintre Ronaldo si Messi, cei mai buni fotbalisti din lume. Statistic, intre cei doi, Messi conduce cu 344 la 242 de goluri marcate in toata cariera, el avand si 412 jocuri oficiale bifate, spre deosebire de cele 236 ale lui Cristiano. In plus, la capitolul trofee, Leo conduce detasat, cu 21 la 3, precum si in statistica “Balonul de Aur”, acolo unde argentinianul are 4-2 in duelul cu Ronaldo. Messi are 26 de prezente in El Clasico, iar Ronaldo 20, argentinianul conducand si la goluri marcate in marele derbi, 18 fata de 12. Daca va marca duminica seara, Messi il va depasi pe marele Di Stefano, care are si el 18 goluri marcate in meciurile Real – Barca, urmand sa devina golgeterul all-time al confruntarilor dintre Real Madrid si Barcelona.

 

Sursa foto: as.com, marca.com