Rechizite pentru peste 400 de elevi din Giurgiu proveniti din familii foarte sarace

Peste 400 de elevi din unitatile de invatamant din municipiul Giurgiu aflati in saracie severa si cu risc de a abandona scoala vor primi rechizite si ghiozdane din partea Consiliului Local Municipal(CLM) pentru a-i sprijini sa-si continue procesul educational.

“Am mers la toate unitatile scolare din municipiu si am identificat cazuri in care copiii provin din familii in care niciunul dintre parinti nu are un loc de munca. Sunt situatii la limita saraciei si daca aceste familii nu au bani exista si riscul ca cei mici sa nu mai mearga la scoala.Le vom cumpara rechizite copiilor”, a declarat viceprimarul municipiului Giurgiu, Alexandru Vladu.

In sedinta extraordinara a CLM Giurgiu de miercuri a fost aprobata alocarea sumei necesare pentru acordarea de ghiozdane, rechizite scolare si alte materiale didactice unui numar de 403 elevi.

Fiecare elev va primi rechizite in valoare totala de 150 de lei, cei mai multi dintre acestia fiind copiii inscrisi in invatamantul primar, iar 70% dintre acestia sunt de etnie roma.

sursa foto: alba24.ro