Rechizitoriu DNA: DARIUS VALCOV nu a facut declaratii si nu a propus probe in apararea sa

Fostul ministru al Finantelor DARIUS VALCOV nu a facut declaratii si nici nu a propus administrarea de probe in apararea sa pe parcursul urmaririi penale efectuate de DNA in cel de-al doilea dosar in care a fost trimis in judecata, informeaza Agerpres. 

Potrivit datelor din rechizitoriu, pe parcursul urmarii penale, “inculpatul nu a facut declaratii, nu a formulat cereri si nu a propus probe in apararea sa”.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul ministru al Finantelor DARIUS VALCOV, la data faptelor primar al municipiului Slatina si ulterior senator, pentru luare de mita — doua infractiuni — si trafic de influenta, in cel de-al doilea dosar.

CITESTE SI: DARIUS VALCOV, trimis in judecata intr-un nou DOSAR

Anterior, VALCOV a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, spalare de bani si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata.

CITESTE SI: DARIUS VALCOV, TRIMIS IN JUDECATA INTR-UN AL TREILEA DOSAR DE LUARE DE MITA

Conform informatiilor din rechizitoriul citat, procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un alt dosar in privinta infractiunilor de complicitate la infractiunea de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani, pentru care, printr-o ordonanta din 18 februarie 2015, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

 Sursa foto: rador