Rechizitoriu DNA: La PDL ajungeau BANI sub forma unor CONTRACTE FICTIVE de DONATIE

Platile in interesul organizatiei PDL Bucuresti cu bani obtinuti din infractiunile de coruptie erau realizate prin mai multe mijloace, inclusiv prin depunerea sumelor in contul partidului mascate sub forma unor contracte fictive de donatie, potrivit rechizitoriului prin care Elena Udrea a fost trimisa marti in judecata de procurorii DNA in dosarul “Gala Bute”.

Platile erau realizate in interesul organizatiei de partid pentru diferite servicii, precum consultanta, “postaci” sau materiale publicitare.

Depunerea sumelor de bani in contul partidului, mascate sub forma unor contracte fictive de donatie, era o metoda folosita in special pentru plata salariilor angajatilor sau a prestatorilor care nu acceptau forme alternative de plata. Platile mai erau facute in numerar, fara a se intocmi documente, sau prin transfer bancar realizat de societati implicate direct sau indirect in relatii comerciale cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

CITESTE SI: ELENA UDREA, trimisa in JUDECATA in DOSARUL “GALA BUTE”. REACTIA fostului ministru. UPDATE

Potrivit procurorilor DNA, din mesajele de posta electronica rezulta ca Udrea cunostea atat existenta serviciilor prestate, cat si a platilor efectuate, primind informari detaliate de la colaboratori.

Inculpata a recunoscut aceasta imprejurare, insa a sustinut ca sumele proveneau din donatii neinregistrate in evidenta partidului, de la donatori care doreau sa isi pastreze anonimatul. in conditiile in care dispozitiile Legii nr. 334/2006 interzic in mod expres finantarea partidelor politice prin sume neinregistrate, eludarea acestor dispozitii imperative demonstreaza ca inculpata a cunoscut si a acceptat provenienta infractionala a sumelor de bani folosite pentru functionarea organizatiei pe care o conducea“, se arata in rechizitoriu.

CITESTE SI: ELENA UDREA, cercetata intr-un NOU DOSAR pentru SPALARE DE BANI

Procurorii mai sustin ca Elena Udrea a coordonat un sistem cu ajutorul caruia primea, prin intermediari, sume de bani care ajungeau la ea personal sau la PDL Bucuresti.