RECLADIREA NATIONALA: Ce propune PNL in programul sau la JUSTITIE si SANATATE

Partidul National Liberal (PNL) propune, in PROGRAMUL sau de GUVERNARE, care va fi prezentat sambata la CONSILIUL NATIONAL, la capitolul consolidarea JUSTITIEI, “dreptul CSM de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege privind organizarea sistemului judiciar”, iar la capitolul SANATATE are in vedere o alocare bugetara a “cel putin 6% din PIB incepand cu anul 2016”.

In documentul intitulat “RECLADIREA NATIONALA”, remis Mondo News, PNL propune tot ca masura de CONSOLIDARE a INDEPENDENTEI JUSTITIEI “obligatia Guvernului de a motiva adoptarea proiectelor de lege privind statutul CSM, organizarea judiciara si statutul magistratilor, adoptate si trimise Parlamentului fara avizul CSM sau cu avizul negativ al CSM”.

CITESTE SI: Propunerile PNL, in PROGRAMUL de GUVERNARE, la nivelul EXECUTIVULUI: GRUPURI STRATEGICE si LOBBY INTERNATIONAL 

PNL are in vedere si introducerea unei alte masuri care vizeaza un “aviz conform al CSM privind textele din proiectul de revizuire a Constitutiei promovate de Guvern, care privesc independenta JUSTITIEI, separatia puterilor in stat, statutul magistratilor si rolul Consiliului Superior al Magistraturii”.

Pe de alta parte, in domeniul SANATATII, PNL prevede o “finantare corecta a sistemului printr-o crestere treptata, anuala”.

CITESTE SI:  PROGRAMUL de GUVERNARE al PNL are la baza punerea in opera a platformei ”ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT” 

“Obiectivul este alocarea a cel putin 6% din PIB, incepind cu anul 2016. Fondurile suplimentare vor fi alocate”, cu precadere, pentru cresterea salarizarii personalului medical, investitii, programe nationale de sanatate si de preventie, sustinerea medicinei primare, cresterea bugetelor spitalelor, cresterea accesului la medicamente”, afirma PNL in documentul sau programatic de guvernare.

Sursa foto: pnl.ro